Π. Καμμένος: «Δεν υπήρχε άλλη λύση που να φέρει ευημερία στον ελληνικό λαό»

Mίλησε για συμφωνία «που αποτελεί το τέλος της εποχής των μνημονίων»

Yπερασπιζόμενος το τρίτο μνημόνιο, o πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος είπε ότι δεν υπήρχε άλλη λύση που να φέρει ευημερία στον ελληνικό λαό μιλώντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, το πρωί της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εξάντλησαν όλα τα όρια της διαπραγμάτευσης και τόνισε ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, διότι αυτοί που «έστησαν τον Μηχανισμό Στήριξης» φρόντισαν να διασφαλίσουν τον εαυτό τους από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο κ. Καμμένος παράλληλα μίλησε για συμφωνία «που αποτελεί ��ο τέλος της εποχής των μνημονίων», ενώ ταυτόχρονα επισήμανε τη σημασία της μεταφοράς στις Βρυξέλλες της συζήτησης για το θέμα του ελληνικού χρέους.

Ακόμη, τόνισε ότι η σημαντική διαφορά αυτής της συμφωνίας από τις προηγούμενες συνίσταται στο ότι αυτή διέπεται από το ευρωπαϊκό Δίκαιο, ενώ στην συνέχεια εν μέσω φραστικών διαξιφισμών με βουλευτές της ΝΔ και απευθυνόμενος προς αυτούς είπε «η πατέντα που είχατε στήσει τελειώνει σήμερα».

Επίσης, είπε ότι η τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια επιτρέπει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιστρέψουν στην αγορά. Εν μέσω συνεχών διαφωνιών, ο κ. Καμμένος είπε «όσα πήρατε, πήρατε από τους μεσάζοντες» και «τα κόκκινα δάνεια δεν περνούν απ�� τις εταιρείες με τις οποίες συνομιλούσατε».

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο και για λαθρεμπόρους καυσίμων που θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη, ενώ θα ερευνηθούν και κονδύλια που διοχετεύθηκαν στους «πολιτικούς τους υπαλλήλους».

Σχετικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε επιμέρους πλευρές της συμφωνίας, με πρώτη εκείνη που αφορά στο συνταξιοδοτικό στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και όπως εξήγησε ένας αριθμός στρατιωτικών που δεν περνούν από την Σχολή Πολέμου, φθάνουν ως έναν βαθμό της στρατιωτικής ιεραρχίας και κατόπιν αποστρατεύονται. Πρόσθεσε ότι η στρατιωτική ηγεσία ζήτησε από τα στελέχη αυτά να παραμείνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και με τροπολογία που θα καταθέσει το υπουργείο 'Αμυνας θα παραμείνουν.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, για την δημιουργία πρώτα απ' όλα οικισμών για τα στελέχη τους εντός των μονάδων.
Τέλος, αναφερόμενος στον Β.Σόιμπλε, την Άνγκελα Μέρκελ και σε κερδοσκόπους των ΗΠΑ, πρόσθεσε ότι «το έφθασαν τόσο στα άκρα» που στο τέλος οι ίδιοι πρότειναν αυτό για το οποίο είχαν διασφαλίσει τον εαυτό τους.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top