ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Star: Παραμένει στο τραπέζι από το Βερολίνο το δάνειο-γέφυρα!

Τι αναφέρει το έγγραφο που αποκάλυψε ο Τ.Τέλλογλου για τις αντιρρήσεις της Γερμανίας στη συμφωνία

Παραμένει στο τραπέζι από το Βερολίνο το προσωρινό δάνειο-γέφυρα, όπως αποκάλυψε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Τάσος Τέλλογλου για το σχετικό έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης!

Πρόκειται για ένα δισέλιδο έγγραφο γραμμένο στα αγγλικά και οχι στα γερμανικά, καθώς απευθύν��ται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τους θεσμούς και τους άλλους υπουργούς Οικονομικών και φέρει τον τίτλο "προκαταρκτικός έλεγχος του μνημονίου" . Εξετάζει σε αυτό τη συμμόρφωση των δύο πλευρών της τεχνικής διαπραγμάτευσης, κουαρτέτου και ελληνικής κυβέρνησης, με τη δήλωση της συνόδου κορυφής στης 12 Ιουλίου και καταγράφει τις εξής αποκλίσεις:

-Δεν υπάρχουν σαφή χρονοδιαγράμματα για την ψήφιση και εφαρμογή του νομοσχεδίου
-Δεν επαρκούν τα πρωτογενή πλεονάσματα.
-Δεν δημιουργείται ταμείο ιδιωτικοποιήσεων αλλά μία task force.
-Νέα παράταση παγώματος πλειστηριασμών.
-Ασαφές χρονοδιάγραμμα για τις συντάξεις, όχι επιπλέον περικοπές μισθών στο δημόσιο

Συνολικά την μεγαλύτερη απόκλιση καταγράφει στο θέμα της βι��σιμότητας του χρέους και στο θέμα του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, για το οποίο αναφέρει μάλιστα ότι οι τράπεζες θα πάρουν χρήματα για την ανακεφαλαιοποίησή τους χωρίς να έχει δημιουργηθεί το Ταμείο .

Είναι αβέβαιο πάντως αν αυτό σημαίνει ότι οι Γερμανοί αύριο θα μπλοκάρουν την καταβολή της πρώτης δόσης. Αλλά καλού-κακού ο κ. Γιούνκερ έστειλε σήμερα έγγραφα και για ένα σχέδιο Β, ένα πρόγραμμα-γέφυρα δηλαδή, στην περίπτωση που αύριο το απόγευμα δεν υπάρξει συμφωνία.

Όπως ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου είναι πολύ πιθανό οι Γερμανοί να λάβουν τις διευκρινήσεις τους , να ζητήσουν πολύ μικρότερες και «κομματιασμένες» δόσεις, να διασφαλίσουν ότι τα χρήματα των τραπεζών θα δοθούν αφού η Αθήνα δείξει ότι αλλάζει το Ταμείο που θα τις διαχειρισθεί και τότε την Τρίτη ή την Τετάρτη να υπερψηφίσουν στη Βουλή της χώρας τους.

Άλλωστε, ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής Λάμμερτ ειδοποίησε σήμερα με email του τους βουλευτές να διακόψουν τις διακοπές τους και να είναι την Τρίτη στο Βερολίνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top