Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των Επιτροπών- «Χάος» με την Ζωή

«Έκρηξη» από ΝΔ και αποδοκιμασία από Φίλη- πρώτη ανάρτηση 19.10

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των Επιτροπών- «Χάος» με την Ζωή
«Χάος» προκλήθηκε στη Βουλή, στην μαραθώνια συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών, η οποία ολοκληρώθηκε με την υπεψήφιση του τρίτου μνημονίου στις 7.40 μ.μ. αντί για τις… 4.30 μ.μ. (που είχε συμφωνηθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων!) μετά την επίθεση εναντίον όλων (σχεδόν) από την πρόεδρο της Βουλής, πλην της Αριστερής Πλατφόρμας φυσικά.

Με αφορμή τις τροπολογίες που κατατέθηκαν και οι οποίες τελικά θα συζητηθούν στην Ολομέλεια, η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ευτελίζει» το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ με διαδικασίες που τηρούσαν οι «μνημονιακές» κυβερνήσεις, ενώ μία αναφορά της σε «φασίστες» και «ναζί», απαντώντας στον Α. Γεωργιάδη και απευθυνόμενη στον χώρο των βουλευτών της ΝΔ, προκάλεσε την «έκρηξη» των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί επί πεντάλεπτο και πλέον η συνεδρίαση, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι o συνήθως ήρεμος εισηγητής της ΝΔ κ. Κ. Χατζηδάκης της ζήτησε επιτακτικά να ανακαλέσει, λέγοντας ότι «τον βγάζει από τα ρούχα του»!

Μάλιστα, αν και ο πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Ζερδελής προσπάθησε να παρέμβει πυροσβεστικά και ζήτησε να διαγραφούν οι επίμαχες φράσεις, η κ. Κωνσταντοπούλου επέμεινε και ζήτησε να μην διαγραφούν!

Η κ. Κωνσταντοπούλου διαπληκτίσθηκε και με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργό Εργασίας της προηγούμενης κυβέρνησης Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος της απάντησε «η δική μου μητέρα δεν έπαιρνε παράνομα επιδόματα και δεν ήμουν ποτέ δικηγόρος βιαστών»!

Την Πρόεδρο της Βουλής αποδοκίμασε για όσα είπε για «φασίστες» και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης ο οποίος χαρακτήρισε «εκτός πλαισίου τις αντιπαραθέσεις αυτές» που «είναι βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής».

Η ενέργειά του αυτή προκάλεσε τη νέα αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία επιτέθηκε στον κ. Φίλη, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν «εκλεκτικές συγγένειες» μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής, όπως κατά τη γνώμη της αποδεικνύεται από την «κασέτα Μπαλτάκου», οι οποίες «δεν τον πείραξαν». Υποστήριξε επίσης ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ την είχε απειλήσει εκ μέρους της ηγεσίας και της είχε πει «θα σε τελειώσουμε», προκαλώντας την αντίδραση του κ. Φίλη που μίλησε για «χυδαιότητες»!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top