Νέα εμπόδια βάζει ο Σόιμπλε στη συμφωνία: Οι τρεις ενστάσεις που εγείρει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Έστειλε έγγραφο που αιφνιδίασε ακόμα και τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας

Νέα εμπόδια βάζει ο Σόιμπλε στη συμφωνία: Οι τρεις ενστάσεις που εγείρει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

​Νέα προσκόμματα στη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς βάζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών που σύμφωνα με την Deutsche Welle με έγγραφό του ζητά διευκρινίσεις και προτείνει βελτιώσεις στο κείμενο που έχει ήδη συμφωνηθεί με τους θεσμούς για το νέο μνημόνιο της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το έγγραφο του κ. Σόιμπλε, τρία είναι τα ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν:

α) Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα με τον κ. Σόιμπλε να ζητά μια δέσμευση του διεθνούς οργανισμού,
β) Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, θέμα για το οποίο ζητά να αποκλειστεί ενδεχόμενο κούρεμα
γ) Οι ιδιωτικοποιήσεις, με το γερμανικό ΥΠΟΙΚ να ερωτά αν τα 50 δισ. έσοδα είναι ρεαλιστικός στόχος και πώς θα οργανωθεί το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle το έγγραφο αυτό αιφνιδίασε ακόμα και τον ίδιο τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Ζ. Γκάμπριελ, ο οποίος διάκειται θετικά στη συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς και ασκεί κριτική στη σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου, όπου συμφωνήθηκε η δρομολόγηση της μεταρρύθμισης της ελληνικής αγοράς εργασίας μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.

Επίσης με το έγγραφο αυτό, ο κ. Σόιμπλε ασκεί κριτική και στο γεγονός ότι η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης θα γίνει σε στενή συνεργασία με την Κομισιόν, ενώ στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου είχε συμφωνηθεί αυτή να γίνει υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το συγκεκριμένο έγγραφο απεστάλη στις Βρυξέλλες την Τετάρτη το μεσημέρι στο πλαίσιο της προετοιμασίας της τηλεδιάσκεψης των χωρών – μελών της ΕΕ σε τεχνοκρατικό επίπεδο που έγινε το βράδυ.

Μάλιστα στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη αρκετές κυβερνήσεις εξέφρασαν την επιθυμία να ξεκαθαριστούν κάποια σημεία, όμως η γενικότερη πρόθεση είναι να επικυρωθεί η συμφωνία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top