��έσπασε άγριος καυγάς στη Βουλή για τη διάρκεια της συνεδρίασης των Επιτροπών

Τσακαλώτος για Ζωή: «Αυτοί που καθυστερούν τη διαδικασία θα πουν ότι δεν υπάρχει χρόνος»

Ξέσπασε άγριος καυγάς στη Βουλή για τη διάρκεια της συνεδρίασης των Επιτροπών

​Με το καλημέρα σας ξεκίνησαν οι καυγάδες στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών για το τρίτο μνημόνιο. Δεν φτάνει που ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση, ακόμα περισσότερος χρόνος χάθηκε, καθώς τα μέλη των επιτροπών και το προεδρείο δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη για το πότε θα λήξει η συνεδρίαση αυτή για να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια.

Την αρχή έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος, ο οποίος, γνωρίζοντας τις τακτικές της Ζ. Κωνσταντοπούλου, ζήτησε από το προεδρείο να οριστεί ώρα λήξης της συνεδρίασης που θα τηρηθεί απαρέγκλιτα για να μην καταλήξουν να ψηφίσουν και πάλι το τρίτο μνημόνιο αξημέρωτα.

«Πρέπει να υπάρχει ένα όριο για το πότε τελειώνει αυτή η συζήτηση. Γιατί αν πάμε μετά από αυτό το όριο θα αρχίσουμε ξανά στις 21:00, 22:00 και μετά αυτοί που καθυστερούν για να πάμε στις 21:00, 22:00 θα μας πουν ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για τη συζήτηση στην Ολομέλεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Μάλιστα δεν έκρυψε και τη δυσφορία του, καθώς ακούστηκε να λέει ότι «το κάνει συνεχώς, σκοπίμως και με δόλο», υπενθυμίζοντας ότι το ίδιο έγινε και στις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες.

Από τη ΝΔ, ο κ. Κ. Χατζηδάκης, πρότεινε η συνεδρίαση των επιτροπών να τελειώσει στις 16:00 το απόγευμα για να ξεκινήσει μετά η Ολομέλεια, θέση με την οποία συμφώνησε και ο Ν. Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρ’ όλ’ αυτά, ο προεδρεύων, Σ. Σαμοΐλης, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει ψηφίσει «όχι» στα προαπαιτούμενα και βρίσκεται κοντά στην Αριστερή Πλατφόρμα δεν όριζε ώρα λήξης και αντίθετα υποστήριζε ότι θα πρέπει να μιλήσουν όλοι οι βουλευτές που εγγράφηκαν στον κατάλογο.

Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του κ. Φίλη που παρενέβη και ζήτησε να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία.

Σειρά μετά από αυτό, πήρε ο Θ. Πετράκος που επίσης δεν έχει ψηφίσει τα προαπαιτούμενα, ο οποίος υποστήριξε ότι πρέπει να μιλήσουν όλοι και δεν γίνεται να μειωθεί ο ήδη μειωμένος χρόνος λόγω του ότι ακολουθείται η διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο προεδρεύων τότε έψαξε τον κανονισμό της Βουλής και είπε ότι δεν προβλέπεται να οριστεί ώρα λήξης της συνεδρίασης, όπως και έγινε. Οπότε όπως όλα δείχνουν ότι η ψηφοφορία θα γίνει και πάλι τα ξημερώματα της Παρασκευής και ο κ. Τσακαλώτος θα πάει εξαντλημένος και ξενυχτισμένος στο Eurogroup.

Να σημειωθεί ότι για να μιλήσουν έχουν εγγραφεί 65 βουλευτές που θα έχουν 4 λεπτά στη διάθεσή τους για να αναπτύξουν τις θέσεις τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top