Τσακαλώτος: «Όσοι δεν συμφωνούν με το κατεπείγον μας οδηγούν σε δάνειο – γέφυρα»

«Πρέπει να πάω στο Eurogroup με ψηφισμένη τη συμφωνία»

Τσακαλώτος: «Όσοι δεν συμφωνούν με το κατεπείγον μας οδηγούν σε δάνειο – γέφυρα»

​«Χρειάζεται να πάω στο Eurogroup με ψηφισμένη τη συμφωνία», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος κατά την έναρξη της συζήτησης του τρίτου μνημονίου στις επιτροπές της Βουλής.

Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι όσοι τάσσονται κατά του αιτήματος για το κατεπείγον οδηγούν τη χώρα σε ένα νέο δάνειο – γέφυρα.

«Χρειάζεται να πάω την Παρασκευή στο Eurogroup με ψηφισμένη συμφωνία, καθώς από αύριο ξεκινούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την ελληνική συμφωνία στα ξένα κοινοβούλια με πρώτη τη Φινλανδία», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε:

«Αν αύριο δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup γι’ αυτό που έχουμε συζητήσει μαζί με τους θεσμούς, η Φινλανδία δεν θα ψηφίσει και θα έχουμε πάει σε ένα δάνειο – γέφυρα. Όσοι θέλουν να το ρισκάρουν αυτό μπορούν να ψηφίσουν κατά του αιτήματός μας για το κατεπείγον».

Πάντως το κατεπείγον της διαδικασίας ψήφισης του τρίτου μνημονίου έγινε δεκτό κι έτσι ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση η κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι από την πλευρά των ΑΝΕΛ, ο εισηγητής, Δ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει το μνημόνιο, καθώς, όπως είπε, πολλά από τα μέτρα θα έπρεπε ήδη να έχουν ληφθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top