Φλαμπουράρης για Ζωή: «Χρειαζόμαστε τον Φρόιντ. Δεν καταλαβαίνω γιατί τα κάνει όλα αυτά»

Βλέπει εκλογές αν δεν ψηφίσουν 120 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

​Στη βοήθεια του… Φρόιντ προσέτρεξε ο υπουργός Επικρατείας, Α. Φλαμπουράρης για να κατανοήσει, χωρίς αποτέλεσμα, όπως παραδέχθηκε, τη συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής στη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων, ενώ προέβλεψε εκλογές αν σήμερα ψηφίσουν το τρίτο μν��μόνιο λιγότεροι από 120 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Ο Φρόιντ και ο Μαρξ έπρεπε να είχαν ουσιαστικό ρόλο για σοβαρότερη ανάλυση της ανθρώπινης υπόστασης. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο τα κάνει αυτά η κα Κωνσταντοπούλου. Δυστυχώς βλέπουμε ότι όλη η Βουλή έχει μια διαφορετική αντίληψη από την ίδια. Δεν το περίμενα ότι θα εξελισσόταν έτσι όταν την πρότεινε ο πρωθυπουργός. Πρέπει να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται σε Βουλή των 300, όχι των 30, των 50 ή των 80 βουλευτών. Δεν είναι ωραίο μια Πρόεδρος να πέσει από πρόταση μομφής», είπε ο κ. Φλαμπουράρης.

Ο υπουργός Επικρατείας δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αν σήμερα η κυβέρνηση χάσει ακόμα περισσότερους βουλευτές στην ψηφοφορία του μνημονίου.

«Αν πέσουμε κάτω από τους 120 βουλευτές είναι λογικό ότι δεν μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση θα αναγκαστούμε μέσα από σύντομες διαδικασίες να λύσουμε αυτή την αναντιστοιχία που υπάρχει», είπε, διευκρινίζοντας όμως ότι είναι πιο δύσκολες οι εκλογές το Σεπτέμβριο καθώς πρέπει να τοποθετηθούν και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από κάποιες λειτουργίες.

Όσον αφορά στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε ότι «σε συνέδριο θα πάμε με μια προϋπόθεση: δημοκρατικές διαδικασίες, λειτουργίες, αλλά ό,τι αποφασιστεί θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί, δεν θα πάμε σε συνέδριο όπου ο καθένας θα πάει να τα πει, “εγώ δεν εφαρμόζω”. Δεν γίνεται... Εγώ δεσμεύομαι να υλοποιήσω τις αποφάσεις ενός συνεδρίου. Οι σύντροφοι και συντρόφισσες της Αριστερής Πλατφόρμας δυστυχώς έχουν διαφορετική αντίληψη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top