Της... Ζωής στην τηλεοπτική διάσκεψη των Προέδρων!

Σφοδρή κριτική από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ στην ΠτΒ - πρώτη ανάρτηση 22:21

Με θερμό επεισόδιο μεταξύ της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και του αντιπροέδρου της Νικήτα Κακλαμάνη ξεκίνησε η τηλεοπτική διάσκεψη των Προέδρων, καθώς η ίδια αποφάσισε να μεταδοθεί τηλεοπτικά, για πρώτη φορά στην ιστορία, για να μην υπάρχει «παραπληροφόρηση» όπως υποστήριξε!

Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε να διεξαχθεί ψηφοφορία, για να ακολουθήσει φραστικό επεισόδιο, καθώς η Πρόεδρος της Βουλής συνέχιζε να διατυπώνει αιχμές κατά του πρωθυπουργού, που όπως ισχυρίσθηκε της είχε ζητήσει να κλείσει η Βουλή από τις 3 Αυγούστου μέχρι τις 16 Αυγούστου.

«Δεν μπορείτε να αποφασίζετε μόνη σας πότε θα μεταδίδεται τηλεοπτικά μία διάσκεψη των Προέδρων και πότε όχι. Οι αυτοκράτορες τελείωσαν» τόνισε ο κ. Κακλαμάνης. «Δεν θα σας αφήσω να με διακόψετε» αντέτεινε η κ. Κωνσταντοπούλου που προσπάθησε να συνεχίσει να αγορεύει και να υποστηρίζει ότι «υπάρχει Δημοκρατία».

«Ακριβώς επειδή υπάρχει Δημοκρατία πρέπει να αποφασίσουμε αλλά εσείς δεν πιστεύετε στην Δημοκρατία», απάντησε εκ νέου ο κ. Κακλαμάνης για να εισπράξει την «απειλή» ότι θα τον ανακαλέσει στην τάξη, αλλά όταν την προκάλεσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής διευκρίνισε ότι δεν θα το πράξει…

Ν. Κακλαμάνης: «Μα ποια είστε, η… Περιστέρη;»

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε επίσης ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε εκπρόθεσμα για να διεξαγόταν συνεδρίαση των Επιτροπών σήμερα, αλλά νέα ένταση επικράτησε στη συνέχεια όταν ουσιαστικά αμφισβήτησε τη διαδικασία συλλογής υπογραφών για την διεξαγωγή της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων, αμφιβάλλοντας ποιες είναι… γνήσιες για να εισπράξει την διαμαρτυρία του (υπογράφοντος) επίσης αντιπροέδρου Σπ. Λυκούδη και του Ν. Κακλαμάνη εκ νέου που της είπε αυτή τη φορά: «Μα ποια είστε, η… Περιστέρη;» για την αναζήτηση του γνησίου των υπογραφών!

Λοβέρδος: χάθηκε μία ημέρα συνεδρίασης

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος διερωτήθηκε για ποιο λόγο, ενώ τά��σεται η κ. Κωνσταντοπούλου υπέρ της διεξοδικότερης συζήτησης, με την τακτική της περιέκοψε στην πράξη μία ημέρα συζήτησης (την Τετάρτη) με αποτέλεσμα να πρέπει να συνεδριάσουν Επιτροπές και Ολομέλεια την ίδια ημέρα.

Θεοχάρης: Είστε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε στην Ελλάδα!

Δριμεία κριτική της άσκησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης.
«Ως βουλευτής ήσασταν ανεύθυνη. Είναι εγκληματικό να είστε ανεύθυνη και ως Πρόεδρος της Βουλής» τόνισε. Όπως ανέφερε το κόμμα του δεν είναι αντίθετο με την τηλεοπτική μετάδοση της διάσκεψης, αλλά πρέπει να εξηγήσει γιατί αυτό δεν έγινε και σε άλλες περιπτώσεις. « Είναι πολιτειακό και όχι πολιτικό το αξίωμά σας. Δημιουργείται συνταγματική ανισορροπία με την στάση σας. Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να δώσουμε λύση στο πρόβλημα» συμπλήρωσε,.

«Είστε ουσιαστικά η εκπρόσωπος του Σόιμπλε στη χώρα μας. Εσείς και ο κ. Σόιμπλε δεν θέλετε να ψηφιστεί αύριο το νομοσχέδιο και να πάρουμε το δάνειο» κατέληξε ο κ. Θεοχάρης. «Χαίρομαι που δεν είστε εσείς ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε. Σας περιμένω και στην επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις που αρνείστε να παραστείτε» απάντησε η Πρόεδρος της Βουλής. Υποστήριξε ακόμα ότι κάποιοι μέσα από την Διάσκεψη διοχέτευαν παραπολιτικά σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς από το τάμπλετ τους, όπως ο κ. Λ. Γρηγοράκος όπως υποστήριξε!

Φίλης: δεν μπορεί να είναι "προεδροκεντρική" η λειτουργία της Βουλής επί αριστερής διακυβέρνησης

Παρόμοια επιχειρηματολογία στο τελευταίο σκέλος της χρησιμοποίησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, ο οποίος ανέφερε ότι την ίδια ώρα που η Βουλή των Ελλήνων κωλυσιεργεί, άλλες δυνάμεις σε ξένα κοινοβούλια, όπως ο κ. Σόιμπλε απεργάζονται σχέδια ματαίωσης της χρηματοδότησης στην Ελλάδα.

Ο ίδιος πρότεινε να ξεκινήσει αύριο νωρίς το πρωί η συνεδρίαση των Επιτροπών, να γίνει δίωρη διακοπή το μεσημέρι και από τις 4 μμ μέχρι τις 12 να συνεδριάσει η Ολομέλεια.

Ο κ. Φίλης της επέρριψε ανοιχτά και απερίφραστα ευθύνες για το γεγονός ότι χάθηκε εξαιτίας της στάσης της μία ημέρα συνεδρίασης και της άσκησε κριτική για "προεδροκεντρική" λειτουργία της Βουλής που "δεν μπορεί να ασκείται επί αριστερής διακυβέρνησης". Επισήμανε επίσής ότι δεν έδειξε ενδιαφέρον για να μεταδοθεί τηλεοπτικά η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για το ΕΣΡ.

Στην απάντησή της η κ. Κωνσταντοπούλου πέρασε στην αντεπίθεση μιλώντας για κάποιους που "κολακεύουν την διαπλοκή" και τον "νεο-αυριανισμό" και τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει ποιες από τις απόψεις του είναι προσωπικές και ποιες όχι. Χαρακτήρισε μάλιστα "προκλητικό" να μιλά ο κ. Φίλης για παρελκυστική πολιτική!

Η Πρόεδρος της Βουλής ισχυρίσθηκε επίσης, απαντώντας στο σύνολο των επικρίσεων για σκόπιμη καθυστέρηση εκ μέρους της στον προσδιορισμό της συζήτησης, ότι το νομοσχέδιο κατάτέθηκε μετά τα μεσάνυχτα στην Γραμματεία της Βουλής, αν και η κυβέρνηση υποστηρίζει το αντίθετο. Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Φίλη να ανακαλέσει τα περί παρελκυστικής πολιτικής!

Λυκούδης: Το ύφος σας είναι απαράδεκτο και δεν μπορεί να συγκριθεί με το δικό μου

«Εγώ ήμουν από τις 9:30 το πρωί εδώ και δεν προσκλήθηκα να έρθω πουθενά.» είπε κάποια στιγμή ο κύριος Σπύρος Λυκούδης του Ποταμιού απευθυνόμενος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Εγώ έχω αντίθετη ενημέρωση από τις υπηρεσίες» απάντησε η Πρόεδρος της Βουλής.

«Ξαναπείτε ότι με διαψεύδετε. Ότι, δηλαδή προσβλήθηκα και δεν προσήλθα και λέω ψέματα. Το ύφος σας είναι απαράδεκτο και δεν μπορεί να συγκριθεί με το δικό μου» είπε σε αυστηρό τόνο ο κύριος Λυκούδης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε για bullying τον βουλευτή του Ποταμιού! Του υπενθύμισε πως προ καιρού είχε προτείνει να γίνει συζήτηση στην Βουλή για το bullying, συνεχίζοντας: «Αυτό που κάνετε τώρα, παίρνοντας το λόγο με τσαμπουκά, είναι ακριβώς αυτό το πράγμα».

Κυριάκος Μητσοτάκης vs Zωής Κωνσταντοπούλου

Παρέμβαση έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να του επισημαίνει πως δεν έχει τον λόγο.

«Δεν πειράζει, τον πήρα», απάντησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
«Είμαι υπέρμαχος της δημοσιότητας, αλλά η δημοσιότητα δεν μπορεί να είναι α λα καρτ, κάτι που κάνατε σήμερα χωρίς την έγκριση της Διάσκεψης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το ότι η αποψινή Διάσκεψη των Προέδρων μεταδίδεται ζωντανά, αφήνοντας φυσικά αιχμές για την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είναι ειρωνικό να μιλάτε εσείς για έλλειψη εμπιστοσύνης όταν έχετε κάνει ό, τι μπορείτε για να την υπονομεύσετε», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης επιτιθέμενος στην Πρόεδρο της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top