Παυλόπουλος: να διεξαχθεί σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Τι ανέφερε στη συνάντηση με τον Στ. Θεοδωράκη

Παυλόπουλος: να διεξαχθεί σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό
Στην ανάγκη άμεσης σύγκλισης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το θέμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος δέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Είναι παράδοξο το ότι η Ευρώπη και τα Ηνωμένα Έθνη, δεν έχουν ήδη πάρει τις αποφάσεις τους σχετικά με το τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή και ιδίως στη Συρία , είπε ο κ. Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι όσο διατηρούνται οι φωτιές του πολέμου, το φαινόμενο θα πολλαπλασιάζεται. «Χρειάζεται εξωτερική πολιτική και από την πλευρά της Ευρώπης και από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας και ιδίως από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, πρέπει να υπάρξει άμεσα Σύνοδος Κορυφής σχετικά με το ποιες είναι οι υποχρεώσεις της Ευρώπης, και να υπάρξει συνεννόηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. «Δεν ταιριάζει στην Ευρώπη σήμερα, μπροστά σε αυτό το διπλό φαινόμενο της ασφάλειας και του ανθρωπισμού η πολιτική του Ποντίου Πιλάτου και της στρουθοκαμήλου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

"Η κατάσταση είναι παρά πολύ δύσκολη. Πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα που δεν τα κάνουμε και πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση" είχε αναφέρει προηγουμένως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Θεοδωράκης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top