Χριστοφιλοπούλου: «Ο δήμαρχος της Κω αδιαφορεί»- «Ανεύθυνη η υπουργός», απαντά ο δήμος

Η άγρια αντιπάραθεση τους για τους μετανάστες

Χριστοφιλοπούλου: «Ο δήμαρχος της Κω αδιαφορεί»- «Ανεύθυνη η υπουργός», απαντά ο δήμος

Μετά τη δήλωση του δημάρχου Κω, Γιώργου Κυρίτση, ότι «υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα» στο νησί εξαιτίας της ανεξέλεγκτης κατάστασης με τους μετανάστες και την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κατηγορώντας την ότι δημιούργησε «ένα άθλιο γκέτο», η Τασία Χριστοδουλοπούλου δίνει την απάντησή της.

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τον κατηγορεί για αδιαφορία και τον καλεί να συνεργαστεί με τους κρατικούς φορείς για τη λύση του προβλήματος που έχει προκύψει με τους μετανάστες.

Συγκεκριμένα είπε: «Ο δήμαρχος της Κω, έχει το πανελλήνιο ρεκόρ αδιαφορίας για την πόλη του. Σαμπόταρε τη λύση του ξενοδοχείου Captain Elias και κάθε άλλη λύση φιλοξενίας, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποφύγει τις ροές. Και τώρα που κατάλαβε ότι μ’ αυτήν την τακτική δεν κατάφερε τίποτα, απειλεί, υβρίζει και παραπληροφορεί. Ας ασχοληθεί επιτέλους με το νησί όπως έχει καθήκον και ας συνεργαστεί με τους κρατικούς φορείς για τη λύση του προβλήματος, με τη δημιουργία μόνιμου χώρου φιλοξενίας των προσφύγων στην Κω».

Σε σημερινή του ανακοίνωση ο δήμος της Κω χαρακτηρίζει την Τασία Χριστοδουλοπούλου «ανεύθυνη, ανύπαρκτη και κατ' επίφαση υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής».

Χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση: «Δημιούργησε μια υγειονομική βόμβα, στοιβάζοντας εκατοντάδες μετανάστες σε ένα ακατάλληλο και εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο. Τους άφησε χωρίς τροφή, υγειονομική παρακολούθηση και χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας. Απέφυγε ν’ αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης του χώρου γιατί γνώριζε και γνωρίζει ότι αυτό ενέχει ποινικές ευθύνες. Να είναι βέβαιη ότι δεν θα τις αποφύγει».

Ακόμη, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα ξεκινήσουν διαδικασίες ώστε να σφραγιστεί το ξενοδοχείο Κάπτεν Ηλίας για λόγους δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Τέλος, ο δήμος δε διστάζει να αφήσει αιχμές για τη σοβαρότητά και την υπευθυνότητά της υπουργού λέγοντας: «Ο Δήμος Κω συνεργάζεται άψογα με υπουργούς της κυβέρνησης, που διακρίνονται από σοβαρότητα και υπευθυνότητα όπως ο Αν. Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Πανούσης. Η σοβαρότητα όμως και η αίσθηση ευθύνης είναι άγνωστες λέξεις για την κα. Τασία Χριστοδουλοπούλου που συνεχίζει να προκαλεί. Απόδειξη της ανεπάρκειας της είναι το γεγονός ότι της έχει ουσιαστικά αφαιρεθεί η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος. Ο Δήμος Κω θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση και διαχείριση των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών. Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρεί ότι όλες οι αρμοδιότητες αλλά και η διαχείριση του μεταναστευτικού πρέπει να περιέλθει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top