ΝΔ: «Παιδική χαρά» το mail Χαρδούβελη σε σύγκριση με το μνημόνιο ��ου ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικοί πίνακες με συγκρίσεις μέτρο προς μέτρο

ΝΔ: «Παιδική χαρά» το mail Χαρδούβελη σε σύγκριση με το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ

​Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το τρίτο μνημόνιο που έφερε στην κυβέρνηση ασκούν κύκλοι της ΝΔ, τονίζοντας ότι το email Χαρδούβελη «ήταν παιδική χαρά» σε σύγκριση με το τρίτο μνημόνιο του Α. Τσίπρα.

Στελέχη της ΝΔ σημειώνουν ότι «το 3ο μνημόνιο Τσίπρα συνοδεύεται από επώδυνα, υφεσιακά, μέτρα ύψους 12 δισ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων τα μισά περίπου είτε ψηφίσθηκαν ήδη τον Ιούλιο, είτε συμπεριλαμβάνονται στο νέο σχέδιο νόμου που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η συγκυβέρνηση, καθώς απαιτήθηκαν από τους εταίρους μας της ΕΕ και του ΔΝΤ ως “προαπαιτούμενες δράσεις” (prior actions) για να αποκατασταθεί κλίμα εμπιστοσύνης με τη συγκυβέρνηση και να επέλθει η συμφωνία που θα κρατά την Ελλάδα στην Ευρωζώνη».

Κατηγορούν μάλιστα την κυβέρνηση ότι «αντί να χρησιμοποιήσει στη διαπραγμάτευση το e-mail Χαρδούβελη, έχασε 6 μήνες, προκάλεσε κρίση εμπιστοσύνης, στάση πληρωμών, εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, έκλεισε τις τράπεζες, επέβαλλε ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) και επανέφερε την οικονομία από την ανάπτυξη στην ύφεση και από τα πλεονάσματα στα ελλείμματα».

«Τελικά, μετά από παλινωδίες και ερασιτεχνισμούς μηνών και μετά από ένα ανεκδιήγητο “δημοψήφισμα-παρωδία”, σε κρίση πανικού μπροστά στην εθνική καταστροφή που θα ερχόταν με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την ΕΕ, “συνθηκολόγησε άνευ όρων” στη σύναψη ενός 3ου, επώδυνου, Αριστερού Μνημονίου, με νέα δανεικά έως 86 δισ. ευρώ που εκτοξεύουν το δημόσιο χρέος και παρατείνουν την κηδεμονία της χώρας για πολλά χρόνια», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της Συγγρού και προσθέτουν:

«Το 3ο “μνημόνιο Τσίπρα” δεν χρειαζόταν. Έγινε αναπόφευκτο από τους εγκληματικούς χειρισμούς της κυβέρνησης. Μόνο από τους εγκληματικούς χειρισμούς της στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, χάθηκαν 50 δισ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων 25 δισ. ευρώ περίπου από την πλήρη απαξίωση του χαρτοφυλακίου συστημικών τραπεζών του ΤΧΣ και άλλα 25 δισ. ευρώ από τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μόλις σε 15 μέρες, που δημιουργήθηκαν μετά την αψυχολόγητη απόφαση για τη διενέργεια του “δημοψηφίσματος-παρωδία”».

Όπως αναφέρουν στελέχη της ΝΔ «τα μέτρα του “μνημονίου Τσίπρα” είναι 12 φορές περισσότερα σε σχέση με τα μέτρα του e-mail Χαρδούβελη, το οποίο, αποτέλεσε την προεκλογική σημαία του κ. Τσίπρα».

Καταλήγουν μάλιστα υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα αυτά δεν θα είναι τα τελευταία διότι, όπως λένε «με μία κυβέρνηση που παραπαίει από τις εσωτερικές της αντιφάσεις, που εκλέχθηκε και συνεχίζει να κυβερνά μόνο με ψέματα, δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ αποκατάσταση της εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Δείτε εδώ τον συγκριτικό πίνακα της ΝΔ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ-ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ-ΤΣΙΠΡΑ-ΕMAIL-ΧΑΡΔΟΥΒΕΛ…-1.pdfΣΥΓΚΡΙΣΗ-ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ-ΤΣΙΠΡΑ-ΕMAIL-ΧΑΡΔΟΥΒΕΛ…-1.pdf

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top