Αποκάλυψη Die Zeit: Το κόλπο της Μέρκελ για να αποφύγει το κούρεμα του ελληνικού χρέους

Τι σχεδιάζει το Βερολίνο για να μην ικανοποιηθεί το αίτημα της κυβέρνησης

​Με ένα αποκαλυπτικό ��ημοσίευμα κυκλοφόρησε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, στο οποίο περιγράφεται το κόλπο που έχει σκεφθεί το Βερολίνο, ώστε να μην γίνει το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Α. Μέρκελ θέλει να εγγυηθεί η Ευρώπη το χρέος που έχει η Ελλάδα στο ΔΝΤ, έτσι ώστε να σταματήσει εκείνο να ζητά την ελάφρυνσή του.

«Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να παράσχει εγγυήσεις για το ελληνικό χρέος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου το ΔΝΤ να συμμετέχει στο πρόγραμμα και να αποφευχθεί η ανάγκη για μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», αναφέρει η Die Zeit και εξηγεί ότι αυτό σημαίνει πως «αν η Ελλάδα ξεμείνει από χρήμα, θα συμβάλλουν οι ευρωπαίοι και το ΔΝΤ δ��ν θα υποστεί απώλειες. Ως αντάλλαγμα, το ΔΝΤ δεν θα απαιτεί πλέον μεγάλη ελάφρυνση χρέους».

Αν συμβεί αυτό τότε το Βερολίνο θα βγει διπλά κερδισμένο, αφού και το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα και δεν θα προχωρήσει η απομείωση του ελληνικού χρέους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top