Zωής θέλουσας… «στον αέρα» η συζήτηση στη Βουλή για την συμφωνία!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ψηφοφορίας ακόμη και το Δεκαπενταύγουστο !

 Zωής θέλουσας… «στον αέρα»  η συζήτηση στη Βουλή για την συμφωνία!
Προφητικός ήταν τελικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όταν επισήμανε ότι η ψηφοφορία στη Βουλή θα γίνει εγκαίρως, αλλά ... «Ζωής θέλουσας»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε τηλεφωνικά στον πρωθυπουργό, σχετικά με την επιστολή που της έστειλε για τον προγραμματισμό των συνεδριάσεων για το τρίτο μνημόνιο, ότι η Διάσκεψη των Προέδρων , η οποία θα αποφασίσει για το χρονοδιάγραμμα της συζήτησής του, ορίστηκε για αύριο στις 9.30 το βράδυ. Η ίδια φέρεται να επικαλέσθηκε ότι δεν προλαβαίνει να ενημερώσει τους αντιπροέδρους της Βουλής και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων νωρίτερα. Συνεπώς, αποκλείεται η έναρξη της συνεδρίασης στην Επιτροπή την ίδια ημέρα, όπως είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν η συνεδρίαση στην Ολομέλεια γίνει σε διαφορετική ημέρα, θα οριστεί την Παρασκευή, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, με το ενδεχόμενο να ψηφίζουν οι βουλευτές ξημερώματα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου να είναι στην περίπτωση αυτή ανοιχτό!

Μόνη επιλογή ίσως, λόγω της προγραμματισμένης για την Παρασκευή 14 Αυγούστου συνεδρίασης του Eurogroup για να εγκρίνει την συμφωνία, που θα πρέπει όμως να έχει ήδη ψηφισθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, είναι να προγραμματιστεί την Πέμπτη 13 Αυγούστου η συνεδρίαση τόσο των Επιτροπών όσο και της Ολομέλειας. Με τον εξαναγκασμό σε… ξενύχτι να είναι και πάλι η «τιμωρία» των μελών της Κυβέρνησης, αλλά και όλων των βουλευτών, είτε συμφωνούν με το τρίτο μνημόνιο είτε όχι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός είχε ήδη ενημερώσει τηλεφωνικά τους Ευ. Μεϊμαράκη, Φώφη Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκη επί της διαδι��ασίας που ήθελε να τηρηθεί, αλλά η Ζωή είχε άλλη άποψη...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top