Επιστολή Τσίπρα στην Κωνσταντοπούλου για άμεση σύγκληση της Βουλής

Για να ψηφιστεί το τρίτο μνημόνιο

Την άμεση σύγκληση της Βουλής, η οποία έχει διακόψει την λειτουργία της μέχρι τις 16 Αυγούστου, ζητά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε επιστολή του προς την πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να ψηφιστεί η δέσμη των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους («τρίτο μνημόνιο), καθώς όπως επισημαίνει το χρονοδιάγραμμα είναι πιεστικό για την εκταμίευση της πρώτης δόσης.

Ο πρωθυπουργός δέχεται, προκειμένου να αποφευχθούν -όπως αναφέρει- δικαιολογημένες αντιδράσεις, να διανεμηθεί σήμερα το κείμενο στους βουλευτές και προτείνει να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές την Τετάρτη 12 Αυγούστου, ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

Στην επιστολή του αναφέρει συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός:

«Προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, η Συμφωνία με τους Θεσμούς για την αναχρηματοδότηση του Ελληνικού χρέους συνήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 11 Αυγούστου 2015. Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την επικύρωση της Συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης.

Ως εκ τούτου, παρακαλώ να συγκαλέσετε την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο σύμφωνα με τα ά. 76 παρ. 4 του Συντάγματος και 109 του Κανονισμού της Βουλής.

Η πρόθεση μου, ώστε να μην υπ��ρχουν δικαιολογημένες αντιδράσεις για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα, είναι να κατατεθεί σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο για να διανεμηθεί εγκαίρως στους Βουλευτές. Στη συνέχεια μπορούν να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές την Τετάρτη 12 Αυγούστου και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

Με τιμή

Αλέξης Π. Τσίπρας»ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top