«Πυρά» της αντιπολίτευσης για νέο μνημόνιο και ισχυρισμούς της κυβέρνησης

Να ζητήσει συγγνώμη καλούν την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

«Πυρά» εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης η αν��ιπολίτευση, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «θριαμβολογεί» για τη σύναψη του 3ου Μνημονίου, το οποίο περιλαμβάνει σκληρά μέτρα.

«Πρόκειται για την ίδια Κυβέρνηση που η ηγεσία της υποστήριζε ότι “δεν συζητάει 3ο Μνημόνιο” και ότι “καταλαβαίνει ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που ονειρεύονται την επιστροφή στο Μνημόνιο, αλλά θα συνεχίσουμε να τις απογοητεύουμε” (Συνέντευξη κ. Τσίπρα, Real News, 29.03.2015). Και σήμερα «απογοητεύτηκε» η ίδια, αφού κατέρρευσαν και αυτοί οι μύθοι και οι ψευδαισθήσεις.Μύθοι που είχαν δημιουργηθεί και ψευδαισθήσεις που είχαν καλλιεργηθεί, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, από τα Κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που στηρίζουν τη σημερινή Κυβέρνηση» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΝΔ σε ενημερωτικό της σημείωμα, στο οποίο χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα βαρύ το τρίτο Μνημόνιο» και «το πιο επώδυνο από τα 3 Μνημόνια».

Κριτική ασκείται και σε επιμέρους σημεία για τα όσα υποστήριζαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, αποκρατικοποιήσεις, δημόσια περιουσία, χρέος, χρηματοδότηση, εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ κ.α.)

«Και όλα αυτά, γιατί στο μεσοδιάστημα, εξαιτίας πράξεων και παραλείψεων της Κυβέρνησης που στηρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η οικονομία κατέρρευσε» προσθέτει η ΝΔ, αναφέροντας σαν παράδειγμα την επιστροφή στην ύφεση, μετά την ανάκαμψη του 2014, όπως και την επιστροφή στα πρωτογενή ελλείμματα, παρά τη λήψη νέων, πρόσθετων μέτρων ύψους άνω των 8 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016, «εξαιτίας, κυρίως, της επιστροφής της ο��κονομίας στην ύφεση».

Γίνεται αναφορά ακόμα στην αύξηση της ανεργίας, στην εκτίναξη των spreads των Ελληνικών ομολόγων, στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, στη μείωση των συνολικών καταθέσεων και τα repos των πιστωτικών ιδρυμάτων, στην πτώση του Χρηματιστηρίου, στην αύξηση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, στην απροθυμία της Κυβέρνησης- όπως υποστηρίζει-να προχωρήσει στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και αποκρατικοποιήσεων.

Η ΝΔ χαρακτηρίζει ακόμη ως «επικοινωνιακό αντιστάθμισμα» τις πρωτοβουλίες για τη μείωση των απολαβών πολιτικών αξιωματούχων και υπενθυμίζει ότι «η προηγούμενη Κυβέρνηση, με στοχευμένες πρωτοβουλίες, από τις πρώτες πρωτοβουλίες που ανέλαβ�� ήταν οι μειώσεις της δημόσιας δαπάνης για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, με τις μειώσεις που προέβλεπε ο Ν. 4081/2012:

«Αντί συνεπώς σήμερα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να θριαμβολογεί για τη σύναψη του 3ου Μνημονίου, που φέρει την αποκλειστική της σφραγίδα, οφείλει να ζητήσει μία μεγάλη συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό για τα ψέματα που επί μακρόν έλεγε και για την κατάσταση στην οποία έφερε σήμερα τη χώρα και την οικονομία της» καταλήγει η ΝΔ στο ενημερωτικό της σημείωμα.

Ποτάμι: η συμφωνία είναι χειρότερη αλλά η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί στην Ευρώπη

Η συμφωνία είναι χειρότερη αλλά η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί στην Ευρώπη, επισημαίνει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, στην οποία συγ��εκριμένα αναφέρει:

«Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές μας, δεν είναι αυτή που θέλουμε. Αντιθέτως, είναι μια συμφωνία χειρότερη από αυτήν που μπορούσε να πετύχει η χώρα πριν 2 ή 3 μήνες. Όμως, το Ποτάμι από τον Φεβρουάριο χωρίς μισόλογα είχε πει, ότι αυτό που προέχει είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης.

Αυτό λέμε και τώρα. Δεν συμφωνούμε στις παρασκηνιακές προσπάθειες ξένων αλλά και ντόπιων «κύκλων» που θέλουν να αναβληθεί η συμφωνία και αντί αυτής να υπάρξει δάνειο «γέφυρα» μόνο για τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες. Η αβεβαιότητα πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Έχουμε επίγνωση ότι η αμφιταλάντευση του κ.Τσίπρα όλους αυτούς τους μήνες κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας. Έχουμε επίγνωση ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι ικανή να προ��ωρήσει στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Έχουμε επίγνωση ότι τα Μνημόνια αν δεν συνοδευτούν από μεταρρυθμίσεις οδηγούν σε νέα αδιέξοδα. Κυρίως, όμως, έχουμε επίγνωση ότι η χώρα δεν έχει μέλλον εκτός Ευρώπης. Καλούμε, λοιπόν, τον κ.Τσίπρα να εγκαταλείψει τις εφηβικές συμπεριφορές (“δεν θέλω αλλά τι να κάνω;”) και να υπερασπιστεί την συμφωνία που ο ίδιος φέρνει. Η χώρα έχει μπροστά της ένα δύσκολο φθινόπωρο και ελπίζουμε όλοι να φερθούν με υπευθυνότητα
».ΠΑΣΟΚ: από τη δημιουργική ασάφεια στην παράδοση άνευ όρων

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Η κυβέρνηση περνά πια οριστικά από την δημιουργική ασάφεια στην παράδοση άνευ όρων. Επιχειρεί όμως και πάλι να αποκρύψει την πραγματικότητα, με επιλεκτικές και αυθαίρετες διαρροές και να παρουσιάσει το νέο μνημόνιο ως επιτυχία.!!!!

Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται. Αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια, υπογράφουν τώρα το επαχθέστερο για τους Έλληνες και ειδικά τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους συνταξιούχους, το��ς μισθωτούς μεσαίου εισοδήματος.

Προηγουμένως κατήγγειλαν την πρόταση των 2 δις που θα μας έβγαζε από τα μνημόνια και τώρα αφού κατέστρεψαν την οικονομία και την οδήγησαν σε ύφεση ,φέρνουν νέο μνημόνιο που επιβαρύνει τον ελληνικό λαό με 14 δις ευρώ. Ενδιαμέσως αποφύγαμε την ύστατη στιγμή και χάρις στην στήριξη μας την χρεοκοπία και το Grexit.


Ας ζητήσουν συγνώμη τουλάχιστον από τους Έλληνες πολίτες, για την τραγική τους αποτυχία».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top