Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι με την συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Αθήνα

«Έχουμε δουλειά ακόμα», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας

Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι με την συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Αθήνα

​Μετά από την Κομισιόν, που ξεκαθάρισε ότι υπάρχει μια καταρχήν τεχνική συμφωνία και τώρα χρειάζεται μια πολιτική συμφωνία, με επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζουν τις εξελίξεις στην Αθήνα και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Πρώτος και καλύτερος ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Γενς Σπαν, ο οποίος δήλωσε στο Reuters ότι η Γερμανία θα εξετάσει τη συμφωνία με την Ελλάδα για το τρίτο πακέτο διάσωσης τις επόμενες μέρες για να διασφαλίσει ότι θα είναι βιώσιμο για πολλά χρόνια.

«Έχει καθοριστική σημασία να αποτελέσει αυτό μια βάση για τα επόμενα χρόνια. Δεν μπορεί απλά να διαρκέσει μερικούς μήνες. Η ανάπτυξη και οι ελκυστικές και αξιόπιστες συνθήκες για περισσότερες επενδύσεις πρέπει να είναι ο στόχος», είπε ο κ. Σπαν.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι σημαντικό για τη Γερμανία να συνεχίσει να συμμετέχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και να υπάρξει συμφωνία με την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

Στουμπ (Φινλανδός ΥΠΟΙΚ): «Ποια συμφωνία; Έχουμε δουλειά ακόμη...»

Ακόμα πιο συγκρατημένη ήταν η αντίδραση του Φινλανδού υπουργού Οικονομικών, Α. Στουμπ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά.

«Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα τη φορά, η συμφωνία ��ίναι μεγάλη λέξη. Υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει στις λεπτομέρειες», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η φινλανδική κυβέρνηση θα αποφασίσει για τη στάση της μέσα την εβδομάδα.

Ο κ. Στουμπ σημείωσε επίσης ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει στο πακέτο διάσωσης και επεσήμανε ότι η ωρίμανση των δανείων της Ελλάδας μπορεί να επιμηκυνθεί, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να συζητηθεί οποιαδήποτε περικοπή του χρέους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top