Τσακαλώτος: «Ζωής θέλοντος η συμφωνία στη Βουλή»

Γλώσσα λανθάνουσα ή καρφάκι του υπουργού;

Τσακαλώτος: «Ζωής θέλοντος η συμφωνία στη Βουλή»

​«Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει», αλλά στην περίπτωση του Ε. Τσακαλώτου δεν ξέρουμε αν όντως ο υπουργός Οικονομικών έκανε ένα φραστικό λαθάκι μετά από 22 ώρες διαπραγματεύσεων, ή πέταξε το καρφάκι του για την Πρόεδρο της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο υπουργός Οικονομικών, βγαίνοντας από το ξενοδοχείο, όπου γίνονταν οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

«Τα βασικά ζητήματα που μας ταλαιπώρησαν, νομίζω ότι τα λύσαμε. Και για το Ταμείο και για τα κόκκινα δάνεια και για την ενέργεια, γίνανε κάποιοι συμβιβασμοί σε όλα αυτά τα ζητήματα», είπε ο κ. Τσακαλώτος προσθέτοντας ότι ακόμα υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να συζητηθούν.

Όταν όμως ρωτήθηκε για το χρονοδιάγραμμα και το πότε θα κατατεθεί η συμφωνία στη Βουλή, ο κ. Τσακαλώτος είπε κάτι που τους άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό.

«Δεν ξέρω εγώ αυτά τα διαδικαστικά. Εγώ ασχολούμαι με τη διαπραγμάτευση. Και Ζωής θέλοντος...», είπε ο υπουργός Οικονομικών, αφήνοντας τους πάντες με την απορία αν το… λάθος του ήταν εσκεμμένο ή όχι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top