«Φρένο» για τις εκλογές από την κυβέρνηση αλλά μόνο για τον… Σεπτέμβριο

Μετατίθενται για τον Οκτώβριο οι κάλπες μαζί με την συζήτηση για το χρέος

«Φρένο»  για τις εκλογές από την κυβέρνηση αλλά μόνο για τον… Σεπτέμβριο
Φρένο στα σενάρια εκλογών τον Σεπτέμβριο επιχείρησε να βάλει η κυβέρνηση, με την δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Ο. Γεροβασίλη σήμερα το απόγευμα, αλλά στην πραγματικότητα μεταθέτει τον χρόνο διεξαγωγής τους τον Οκτώβριο, όταν θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, μετά την πρώτη αξιολόγηση, έχοντας ως βασικό στόχο την υλοποίηση της δέσμευσης της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

Τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες πυροδοτ��ύν πάντως σφοδρές εσωκομματικές αντιδράσεις, κυρίως από την Αριστερή Πλατφόρμα, με αφορμή το νέο μνημόνιο.

«ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο είναι έννοιες ασύμβατες» δήλωσε ο Σ. Λεουτσάκος στο Mega, ενώ στο ίδιο πνεύμα ο Κ. Λαπαβίτσας ανέφερε: «Έρχεται ολόκληρο μνημόνιο αυτή τη βδομάδα… Τι είναι το μνημόνιο; Μια συμφωνία δύο φίλων για την ενοικίαση διαμερίσματος;»

Το δρόμο της παραίτησης δείχνουν πάντως στους αντάρτες κυβερνητικά στελέχη, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, που υποστήριξε: «Να παραιτηθούν και να απελευθερωθεί από την πολιτική ομηρεία που έχουν τον Τσίπρα».

Η κυβέρνηση κινείται την ίδια ώρα με ταχύτατους ρυθμούς ώστε να έρθει η συμφωνία στη Βουλή ακόμη και μέχρι την Παρασκευή, χωρίς να αποκλείεται εκεί ο Αλέξης Τσίπας να ανοίξει τα χαρτιά του για την ημερομηνία των εκλογών καθώς παραμένει ορόσημο το όριο των 120 θετικών ψήφων της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Απέναντι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι η ΝΔ και το ΠΟΤΑΜΙ.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top