Μάρδας: το όφελος από τις μειώσεις σε βουλευτές-υπουργούς θα ανακοινωθεί

Αφού πρώτα υπολογιστεί από το ΓΛΚ

Το δημοσιονομικό όφελος από τις μειώσεις της αποζημίωσης σε βουλευτές-υπουργούς και την φορολόγησή τους θα υπολογιστεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και θα ανακοινωθεί, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Δημήτρης Μάρδας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Νωρίτερα συμμετείχε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα για την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης, καθώς και τη μείωση των αποζημιώσεων των υπουργών, των διοικητών ΔΕΚΟ και των προέδρων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών.

Ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι «συζητήσαμε διάφορα θέματα που έχουν σχέση με τις αρμοδιότητες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και την προετοιμασία που έχουμε ενόψει του κλεισίματος τη συμφωνίας, όπως επίσης συζητήσαμε και διάφορα άλλα ζητήματα που έχουν σχέση γενικότερα με τη δημιουργία θετικών προσδοκιών που συνδέονται με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα κλείσει η διαπραγμάτευση, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως αυτά τα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά αυτοί που συμμετέχουν στην πρώτη γραμμή της διαπραγμάτευσης και ότι τις λεπτομέρειες για το πώς τρέχει η διαπραγμάτευση τις γνωρίζει μόνο ο κ. Σταθάκης και ο κ. Τσακαλώτος.
ια
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top