Καραγκούνης: «Δεν υποστηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά τον ευρωπαϊκό δρόμο της Ελλάδας»

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ στην γερμανική Der Standard

Καραγκούνης: «Δεν υποστηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά τον ευρωπαϊκό δρόμο της Ελλάδας»

​«Δεν υποστηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση, αλλά τον ευρωπαϊκό δρόμο της Ελλάδας», δήλωσε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Der Standard ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, προσθέτοντας ότι αυτό δεν θα διαρκέσει επί μακρόν, αλλά μέχρι να σταθεροποιηθεί η οικονομική και πολιτική ζωή της Ελλάδας.

Χαρακτήρισε μάλιστα «παράδοξο» το γεγονός ότι η στήριξη στην κυβέρνηση παρέχεται από την αντιπολίτευση και όχι από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όμως όπως είπε δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα.

«Μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η αντιπολίτευση πίεζε επί πέντε μήνες την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια συμφωνία με τους δανειστές, που δεν το έκανε, θεωρώντας ότι η ίδια έχει ένα καλύτερο σχέδιο. Όσο περνούσε ο καιρός, τόσο μεγάλωνε το κενό στον προϋπολογισμό και χειροτέρευε η οικονομική κατάσταση, και στο τέλος η κυβέρνηση δεν είχε άλλη εναλλακτική από το να υπογράψει μια συμφωνία για ένα τρίτο πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο και σκληρό για τον ελληνικό λαό, και το οποίο δεν ήταν απαραίτητο, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν είχε άλλη επιλογή από το να υποστηρίξει αυτά τα μέτρα περικοπών», είπε.

Ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε και στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης, τονίζοντας ότι είχε αποφύγει σκληρά μέτρα λιτότητας όπως η αύξηση του ΦΠΑ και παρόλο που ανέλαβε τη διακυβέρνηση το 2012 με έλλειμμα 9% και ύφεση 6,6%, στις 25 Ιανουαρίου, ημέρα των εκλογών είχε καταφέρει να μην υπάρχουν ελλείμματα και οι προβλέψεις να κάνουν λόγο για ανάπτυξη 2,5%.

Ασκώντας τέλος σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε:

«Κανένας δεν εκβιάστηκε, τα νέα μέτρα λιτότητας είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του, που επί πέντε-έξι μήνες εξηγούσαν για το πόσο σκληρές διαπραγματεύσεις διεξάγουν στις Βρυξέλλες, για το πόσο αγωνίζονται για τους Έλληνες, για το πόσο καλή συμφωνία θα φέρουν πίσω στη χώρα, αλλά όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια, οι ίδιοι δεν είχαν σχέδιο, έχασαν μόνον χρόνο και στο μετα��ύ αυξήθηκε το κόστος για όλους, και τώρα έφτασε η ημέρα της πληρωμής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top