Μεϊμαράκης: Η χώρα δεν μπορεί να σταθεί χωρίς νέα συμφωνία

«Θέλουμε στη ΝΔ όσους ψήφισαν “ναι” στο δημοψήφισμα»

Άνοιγμα στους ψηφοφόρους του «Ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου πραγματοποιεί, παραμονές της συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και θεσμών για το τρίτο μνημόνιο, ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει αρχικά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό -το 39% που είπε «Ναι» στο δημοψήφισμα και όχι μόνο- στο οποίο οφείλουμε πρωτίστως να απευθυνθούμε. Εμείς βεβαίως απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες. Να θέσουμε τον προβληματισμό, να αναπτύξουμε ένα νέο πρόγραμμα και ταυτόχρονα να συγκρίνουμε την εμπειρία που δείξαμε συγκριτικά με την απειρία που ζούμε» τονίζει ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει πως η χώρα «δεν μπορεί σταθεί χωρίς συμφωνία» και πως η εναλλακτική είναι καταστροφική: «Φεύγουμε ανεπιστρεπτί από την Ευρωζώνη, πάμε σε άτακτη χρεοκοπία και μείωση μισθών, συντάξεων, αξιών, "κούρεμα" καταθέσεων».

Ο κ. Μεϊμαράκης σημειώνει ότι η απώλεια της δεδηλωμένης για μια κυβέρνηση έρχεται εάν πάρει λιγότερες από 151 ψήφους σε ψήφο εμπιστοσύνης και όχι από καταψήφιση νομοσχεδίων, ενώ ξεκαθαρίζει πως η ΝΔ ψηφίζει για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και πως τα μέτρα «φέρουν απόλυτα τη σφραγίδα Τσίπρα-Καμμένου».

Ο ίδιος επισημαίνει στη συνέντευξή του ότι «Τα μέτρα και την κακή διαπραγμάτευση τα χρεώνω αποκλειστικά στον Αλέξη Τσίπρα. Αν η συμφωνία δεν ψηφιστεί, πάμε σε άτακτη χρεοκοπία, κοινωνική αναταραχή και εθνικό νόμισμα. Όποιος έχει τα κότσια ας αναλάβει την ευθύνη». Πεπεισμένος ότι η συμφωνία είναι μονόδρομος και αν και δείχνει κατανόηση στους βουλευτές που διαμαρτύρονται –κυρίως από τις αγροτικές περιοχές-, τονίζει ότι: «Όποιος διαφοροποιηθεί, θα διαγραφεί».

Αναφορικά με το αν έχει κάνει απολογισμό για την ήττα στις εκλογές η ΝΔ, λέει: «Οπως έχει λεχθεί από τον κ. Σαμαρά, δεν εξηγήθηκε επαρκώς η πολιτική μας. Δεν εξηγήθηκε επαρκώς ότι τα μνημόνια ήταν μια αναγκαία πολιτική. Δεν ήταν δεξιά ή αριστερά, ήταν μια αναγκαία πολιτική ώστε να παραμείνουμε στο ευρώ, μετά την κρίση η οποία μας χτύπησε. Οπως χτύπησε και άλλες χώρες, οι οποίες -επειδή εφάρμοσαν το πρόγραμμα - βγήκαν τελικά στις αγορές και κατάφεραν να σταθούν. Μόνο η Ελλάδα δεν βγήκε. Και δεν βγήκε διότι δεν καταφέραμε να συνενν��ηθούμε οι πολιτικές δυνάμεις και να πάρουμε αποφάσεις, που αν είχαν τη στήριξη του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων, θα είχαν υλοποιηθεί πολύ πιο εύκολα».

Τέλος, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρει ότι στις λίστες, οι εκλόγιμες θέσεις θα είναι οι ίδιες και πως ίσως μπουν στις τελευταίες θέσεις νέα πρόσωπα για συμβολικούς λόγους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top