Παππάς: Η επιστροφή στη δραχμή δεν υπήρξε ούτε δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ούτε εντολή του λαού

Βολές σε Λαφαζάνη: Όσοι μιλούν για Grexit στηρίζουν Μνημόνιο με δραχμή

«Η επιστροφή στη δραχμή δεν υπήρξε προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και το Grexit δεν υπήρξε ποτέ ούτε εντολή του ελληνικού λαού, ούτε σχέδιο της κυβέρνησης. Πολύ περισσότερο δεν μπήκε από εμάς ως ερώτημα στο δημοψήφισμα» τονίζει ο Νίκος Παππάς μιλώντας στη Real News.

Ο υπουργός Επικρατείας στέλνει μήνυμα στους διαφωνούντες λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει όργανα, καταστατικό και κυρίως μέλη, τα οποία δεν επιτρέπουν σε κανέναν να είναι ”κόμμα μέσα στο κόμμα”», ενώ όσον αφορά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους υποστηρικτές της δραχμής αναφέρει: «Όποιος μιλά ακόμη και αυτήν τη στιγμή για Grexit, υποστηρίζει ακούσια ή εκούσια τις ακραίες θέσεις μέρους των δανειστών που απεργάζονταν το σενάριο ”δραχμή με μνημόνιο”». Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις, η επιδίωξη συγκρότησης μετώπου ενάντια στην κυβέρνηση στέλνουν σήμα χωριστής πορείας».

O κ. Παππάς ξεκαθαρίζει πως δεν είναι ορθή η άποψη ότι όλα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας προκύπτουν από τη συμμετοχή στο κοινό νόμισμα ενώ επισημαίνει ότι η συμφωνία με τους εταίρους είναι αποτέλεσμα ισχυρών πιέσεων.

Ο ίδιος, τ��νίζει πως «το σενάριο της αριστερής παρένθεσης αποδείχθηκε πολιτικά ανίσχυρο», αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο των εκλογών «αν κάποιοι βουλευτές μας αποφασίσουν να άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση», απορρίπτοντας το ενδεχόμενο κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top