Βαρουφάκης: Δεν πρόκειται να ψηφίσω μια συμφωνία που θα επιτείνει την ύφεση

Έκανε λόγο για προσπάθεια αποδόμησης όσων έκανε η κυβέρνηση επί 5 μήνες

Βαρουφάκης: Δεν πρόκειται να ψηφίσω μια συμφωνία που θα επιτείνει την ύφεση

Επίθεση στην τρόικα εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, την οποία κατηγόρησε -μιλώντας «Στο Κόκκινο»- ότι δημιούργησε φέουδα στο δημόσιο.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια η τρόικα δημιούργησε φέουδα στο ελληνικό δημόσιο. Στόχος μας ήταν να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος όσον αφορά αυτά τα φέουδα, σε κάποιο βαθμό αυτό το πετύχαμε αλλά τώρα η τρόικα τα ζητάει πίσω» είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει μια συμφωνία που θα επιτείνει την ύφεση καθώς επί 6 χρόνια εξέφραζε ανοικτά την αντίθεσή του σε κάτι τέτοιο. Ωστόσο, υπογράμμισε πως θα αποφασίσει αφού έρθει η συμφωνία σ��η Βουλή και την αξιολογήσει.

Αναφορικά με το χρέος, ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε πως δεν υπάρχει καμία προοπτική με τη νέα συμφωνία, ενώ πρόσθεσε πως περιμένει να δει «τι συμφωνία θα υπάρχει όσον αφορά το τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα, την αναδιάρθρωση του χρέους και τα κόκκινα δάνεια».

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε και τα περί plan B τονίζοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια να αποδομηθούν όσα έκανε η κυβέρνηση επί 5 μήνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top