Ποτάμι: Τα νησιά αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα από τη μετανάστευση και οι υπουργοί λιάζοντ

«Η δημιουργική ασάφεια έχει παντού μόνο καταστροφικά αποτελέσματα»

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το μείζον θέμα του μεταναστευτικού εξαπέλυσε το Ποτάμι, αναφέροντας πως τα νησιά αντιμετωπίζουν προβλήματα την ώρα που οι υπουργοί… λιάζονται.

«Η δημιουργική ασάφεια έχει παντού μόνο καταστροφικά αποτελέσματα. Έξι μήνες τώρα οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αρέσκονται σε λογοτεχνικές προσεγγίσεις στο θέμα των μεταναστών και των προσφύγων. Οι νησιώτες όμως απέναντι από τα μικρασιατικά παράλια της Τουρκίας ζουν ένα δράμα. Το ίδιο που ζουν και πολλές γειτονιές της Αθήνας. Οι υπουργοί όμως…λιάζονται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο καλεί τον Αλέξη Τσίπρα σε προχωρήσει σε τρεις κινήσεις:

1. Έναν επικεφαλής ο οποίος θα συντονίσει όλες τις δράσεις για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Να τελειώσει το χάος με τις αναποτελεσματικές και πολλές φορές αλληλοσυγκρουόμενες δράσεις.

2. Ένα σχέδιο και μια διαχειριστική αρχή ώστε να απορροφήσουμε άμεσα τα 500 εκατομμύρια ευρώ που μήνες τώρα μας περιμένουν στην Ευρώπη.

3. Τη διάθεση από το Υπουργείο Αμύνης εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων οι οποίες με χαμηλό κόστος θα μετατραπούν σε ανοικτές δομές φιλοξενίας.

«Οι σκηνές δε λύνουν το πρόβλημα. Έρχονται βροχές» καταλήγει το Ποτάμι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top