Π. Παυλόπουλος: ««Θα εκτελέσουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Υποδέχθηκε στο προεδρικό Αμερικανούς φοιτητές

Π. Παυλόπουλος: ««Θα εκτελέσουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

​Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να συμβάλλει ώστε στο μέλλον η Ευρώπη να ξαναγυρίσει στις ρίζες από τις οποίες ξεκίνησε εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο Αμερικανούς φοιτητές του North Eastern University της Βοστόνης.

«Είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη αποτελεί μια οικονομική ένωση, η οποία στόχο έχει την οικονομική πρόοδο και την ανάπτυξη. Αλλά δεν νοείται οικονομική ανάπτυξη, δεν νοείται πρόοδος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά μόνον εφόσον στο κέντρο της ευρωπαϊκής νοοτροπίας υπάρχει ο Άνθρωπος. Και αυτή είναι η μεγάλη συμβολή της Ελλάδας από την αρχαιότητα. Ο άνθρωπός ήταν στο κέντρο της ύπαρξης της κοινωνίας και της οικονομίας. Ως Ελλάδα λοιπόν θα εκτελέσουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θα συμβάλλουμε ώστε μαζί με τους άλλους λαούς της Ευρώπης να καλύψουμε το δημοκρατικό κενό που υπάρχει σήμερα και να επιστρέψει η Ευρώπη στην επιδίωξη των βασικών της αρχών, των ιδρυτικών της αρχών, που είναι ο Ανθρωπισμός και η Κοινωνική Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Αναφερόμενος μάλιστα στο ρόλοι που μπορεί και πρέπει να παίξει η Ελλάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε:

«Έχουμε ως στόχο να συμβάλλουμε και είναι χρέος μας ώστε μαζί με τους άλλους λαούς, ο Πολιτισμός και η Δημοκρατία να προοδεύσουν. Θεωρούμε ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε ως Ελλάδα έξω από τον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά γιατί δεν είναι νοητή η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ίδια η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, ο ίδιος ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, χωρίς την Ελλάδα».

Οι φοιτητές, βρίσκονται στη χώρα στο πλαίσιο ενός προγράμματος του North Eastern University της Βοστόνης, που αφορά τον διάλογο των πολιτισμών μεταξύ 56 κρατών, εκ των οποίων τα 16 ανήκουν στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top