Ευρωπαίος αξιωματούχος: «Εφικτή η συμφωνία ακόμα και τη Δευτέρα»

Τηλεδιάσκεψη των 28 ΥΠΟΙΚ της ΕΕ το βράδυ

Ευρωπαίος αξιωματούχος: «Εφικτή η συμφωνία ακόμα και τη Δευτέρα»

​Την αισιοδοξία του ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση για το νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ακόμα και την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Αυγούστου, εξέφρασε ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Προϋπόθεση βέβαια για να συμβεί αυτό, όπως διευκρίνισε ο ίδιος αξιωματούχος, είναι να γίνουν τεράστιες προσπάθειες μέσα στο Σαββατοκύριακο, τόσο από τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών, όσο και από τις ελληνικές αρχές.

Μάλιστα σήμερα στις 21:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των 28 υπουργείων Οικονομικών της ΕΕ, όπως αποκάλυψε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ. Αντρέεβα, στην οποία όμως δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση, αλλά να γίνει μόνο μια ενημέρωση από τους θεσμούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Όσον αφορά τέλος στην πορεία των διαπραγματεύσεων, η κα Αντρέεβα είπε ότι οι εμπειρογνώμονες που βρίσκονται στην Αθήνα εργάζονται εντατικά για την ολοκλήρωση του κειμένου της συμφωνίας.

Πάντως, σημείωσε ότι ακόμα δεν είναι γνωστό πότε θα παραλάβουν το κείμενο αυτό τα κράτη μέλη, ώστε να ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες στα εθνικά κοινοβούλια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top