Την ανταπόκριση της Ευρώπης για το μεταναστευτικό ζήτησε ο πρωθυπουργός

«Η Ελλάδα περνά μια κρίση μέσα στην κρίση»

​Την άμεση ανταπόκριση της Ευρώπης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζήτησε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τ. Χριστοδουλοπούλου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης, όπου οι ροές παίρνουν τεράστιες διαστάσεις», υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα μας περνάει μια κρίση μέσα στην κρίση».

Σημείωσε ακόμα ότι οι ροές των μεταναστών και των προσφύγων προς τη χώρα μας υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες της κρατικής υποδομής και προειδοποίησε ότι αν αυτό δεν αντιμετωπ��στεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι δυνατότητες να βρεθεί λύση θα είναι εξαιρετικά δύσκολες.

«Εμείς θέλουμε και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να τους αντιμετωπίσουμε ως ανθρώπους από το υστέρημα των δυνατοτήτων μας αλλά πρέπει να υπάρξει άμεση ανταπόκριση από την Ε.Ε.», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι εδώ θα φανεί αν «η αλληλεγγύη και τα ευχολόγια εξαντλούνται στο δανεισμό με δυσμενείς όρους, ή έχουν πραγματική βάση».

«Θα φανεί πόσο υπάρχει η προοπτική για μια Ευρώπη αλληλεγγύης ή αν ο καθένας θα κοιτάει τα σύνορά του», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση και με την Τουρκία, καθώς όπως είπε από εκεί μπαίνουν στην Ελλάδα περίπου 2 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία και τη Λιβύη.

Ο κ. Βούτσης από την πλευρά του είπε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι χώρες προέλευσης, ώστε να μην υπάρχει μετανάστευση και να σταματήσουν οι πόλεμοι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star τέλος, ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη αναμένεται να μεταβεί στον Ελαιώνα για να παρακολουθήσει την εξέλιξη των εργασιών για τις υποδομές φιλοξενίας των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top