Αιχμές Παυλόπουλου για Ευρώπη: «Φαίνεται να ξεχνά ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά»

Συναντήθηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη

Αιχμές Παυλόπουλου για Ευρώπη: «Φαίνεται να ξεχνά ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά»

​Συνάντηση με την Ντόρα Μπακογιάννη για το μεταναστευτικό πρόβλημα και τις πρωτοβουλίες της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος, ο οποίος δεν δίστασε να αφήσει αιχμές και για τη στάση που κρατά η ΕΕ στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

«Η Ευρώπη φαίνεται να ξεχνά ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα ευρωπαϊκά και έχει ευθύνη όσον άφορα την φύλαξη τους», είπε με νόημα ο κ. Παυλόπουλος.

Η βουλευτής της ΝΔ από τη μεριά της, εξέφρασε την ανησυχία της για τις διαστάσεις που παίρνει το πρόβλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά» και ενημέρωση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις πρωτοβουλίες της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Πράγματι η κατάσταση στα νησιά είναι δραματική, πρωτοφανής, δεν το θυμάμαι ούτε τον καιρό που αντιμετωπίσαμε το ζήτημα στην κυβέρνηση Καραμανλή. Αντιμετωπίσαμε ένα άλλο θέμα. Αυτό το φαινόμενο, αυτή τη ροή παράνομων μεταναστών, αυτού του είδους τους μετανάστες, δεν το' χω ξαναδεί», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

«Το Συμβούλιο της Ευρώπης μπορεί να συμβάλει ώστε να συμπληρωθούν κενά και της ευρωπαϊκής πολιτικής γιατί η Ευρώπη κάποιες στιγμές φαίνεται να ξεχνά ότι υπάρχει ένα πολύ σημαντικό κείμενο, το σύμφωνο για την μετανάστευση και το άσυλο του 2008 (στην διαμόρφωση του οποίου η Ελλάδα είχε πολύ μεγάλη συμμέτοχη), το οποίο περιγράφει τις υποχρεώσεις της Ευρώπης. Αυτό το Σύμφωνο περιγράφει όχι μόνον ό,τι αφορά στην διαχείριση του φαινομένου της μετανάστευσης αλλά και στις υποχρεώσεις που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αποτρέπει τέτοια φαινόμενα, δηλαδή υποχρεώσεις πριν φθάσουν οι παράνομοι μετανάστες στα σύνορα της Ευρώπης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top