Ευρεία σύσκεψη υπό τον Τσίπρα αύριο για το μεταναστευτικό

Νέος πονοκέφαλος για το Μαξίμου τα ευρωπαϊκά κονδύλια

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Τσίπρα αύριο για το μεταναστευτικό
Μία ακόμη κυβερνητική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο για το μεταναστευτικό, αυτή τη φορά υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η σύσκε��η θα γίνει στο Γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού για Θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, με προγραμματισμένη ώρα έναρξης τις 12:15.

Στη σύσκεψη θα πάρουν επίσης μέρος ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός για Θέματα Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Νέο πονοκέφαλο προκαλεί πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου η ενημέρωση από τον αρμόδιο επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ότι δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη ο μηχανισμός είσπραξης κοινοτικών κονδυλίων για τη μετανάστευση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν τεράστια ποσά. Η κυβέρνηση πάντως ρίχνει το βάρος στην εγκατάσταση των προσφύγων και λαθρομεταναστών στο Βοτανικό, τη στιγμή που οι ροές τους προς τη χώρα μας έχουν καταρρίψει κάθε ρεκόρ.

Οι εργασίες για την δημιουργία νέου κέντρου για πρόσφυγες και μετανάστες που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο Βοτανικό, συνεχίζονται.

Ήδη άρχισαν να τοποθετούνται κοντέινερ με προοπτική την άλλη εβδομάδα ο χώρος να μπορέσει να φιλοξενήσει μέχρι και 600 άτομα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top