Φουντώνουν για τα καλά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

Την ίδια ώρα που η κόντρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται

Φουντώνουν για τα καλά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές
Φουντώνουν για τα καλά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές δεδομένου ότι η κόντρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. Πλέον όλο και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη δεν τις αποκλείουν, η Aριστερή Πλατφόρμα επιμένει ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία και η αντιπολίτευση τονίζει ότι αν στηθούν κάλπες θα είναι μόνο για να ξεκαθαρίσει τα εσωκομματικά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ευθέως το Μαξίμου διαμηνύει ότι δεν είναι σενάριο φαντασίας να στηθούν σύντομα κάλπες

«Αν παραστεί ανάγκη, ναι, θα προσφύγουμε σε εκλογές. Εκτιμώ πως θα τις κερδίσουμε και με αυτοδυναμία» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ο. Γεροβασίλη.

Όλα φαίνεται ότι θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της νέας συμφωνίας που η κυβέρνηση επιδιώκει να φέρει μέχρι τις 20 Αυγούστου στη Βουλή.

«Από τη στιγμή που η ρήξη δεν γιατρεύεται ούτε μετά τις 20 Αυγούστου, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ως κυβέρνηση μειοψηφίας» δήλωσε επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Αποστόλου.


Η Αριστερή Πλατφόρμα όχι μόνο επιμένει στις θέσεις της αλλά πραγματοποιεί και ομιλίες ανά την Ελλάδα, με κεντρικό μήνυμα την εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ με ανοικτό ενδεχόμενο την έξοδο από το ευρώ.

Από τη Θεσσαλονίκη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι οι δανειστές μας χρησιμοποιούν σαν πειραματόζωα, ενώ ο Νίκος Φίλης στη γραμμή του Μαξίμου ξεκαθάρισε πως όποιος καταψηφίζει κρίσιμο νομοθέτημα καταψηφίζει την κυβέρνηση, ενισχύοντας ουσιαστικά και αυτός το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών

Από την Αριστερή Πλατφόρμα ο Κώστας Ήσυχος μιλάει απόψε στην Κέρκυρα και ο Δημήτρης Στρατούλης στον Βόλο, δίνοντας υπέρ πάντων αγώνα καταψήφισης της όποιας συμφωνίας.

Στην ίδια γραμμή και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ευθέως επανέλαβε ότι δεν θα υπερψηφίσει τη συμφωνία

Υπάρχουν πάντως και αυτοί που διαφωνούν με τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Α. Μητρόπουλος.

«Οι εκλογές αν γίνουν θα γίνουν για να λύσουν τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη.

Τις εκλογές απορρίπτει ως επιλογή και το ΠΟΤΑΜΙ χωρίς να τις αποκλείει, ενώ με νέες αιχμές για την κυβέρνηση αντιδρά και το ΚΚΕ, με τον ΓΓ του κόμματος Δ. Κουτσούμπα να δηλώνει ότι «οι εκλογές θα αξιοποιηθούν για να σταθεροποιηθεί το κυβερνητικό σχήμα που θα ψηφίσει και θα εφαρμόσει το μνημόνιο». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top