Αγώνα δρόμου για συμφωνία και εκταμίευση μέχρι τις 20/8 κάνει η κυβέρνηση

Απεύχεται την προσωρινή λύση του δανείου-γέφυρα

Αγώνα δρόμου για συμφωνία και εκταμίευση μέχρι τις 20/8 κάνει η κυβέρνηση
Αγώνα δρόμου για συμφωνία κάνει η κυβέρνηση καθώς η δραματική κατάσταση της οικονομίας καθιστά αναγκαία την εξεύρεση λύσης. Παρά τις διαφωνίες που καταγράφονται, στελέχη της κυβέρνησης που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση εκφράζουν την πεποίθηση ότι μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες Ελλάδα και δανειστές θα δώσουν τα χέρια, για να εκταμιευτούν τα πρώτα δις.

Η δραματική κατάσταση της οικονομίας και οι αρνητικές προβλέψεις επιταχύνουν τις διαδικασίες για συμφωνία. Η ελληνική πλευρά απεύχεται το δάνειο γέφυρα, κάτι το οποίο θα παρέτεινε την αγωνία για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Έτσι η κυβέρνηση κινείται με στόχο την ολοκλήρωση του κειμένου της συμφωνίας μέχρι τις 12 Αυγούστου, την έγκριση του euroworking group στις 13 Αυγούστου, όπως και στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 14 του μηνός.

Ανοιχτό ωστόσο παραμένει το μείζον θέμα τις ανακεφαλαιοποίησης και των κόκκινων δανείων, όπως και του υπερταμείου αποκατικοποιήσεων των 50 δισ.ευρώ.

Επίσης στο επίκεντρο είναι το ζήτημα των προαπαιτούμενων για την πρώτη φάση του Αυγούστου, ενώ δεν υπάρχει ακόμα εικόνα για τα μακροοικονομικά στοιχεία ( ύφεση, ανεργία, πρωτογενή πλεονάσματα).

Εάν όλα πάνε καλά και τηρηθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, τότε στις 19 Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η έγκριση του προγράμματος και από την ελληνική βουλή προκειμένου να γίνει άμεσα η εκταμίευση της πρώτης δόσης μέχρι τις 20 του μηνός, όταν λήγουν τα ομόλογα της ΕΚΤ.

Οι επόμενες ημέρες πάντως θα είναι καθοριστικές για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top