Στρατούλης: «Το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας περιλαμβάνει δραχμή»

Αυτή είναι η εναλλακτική πρόταση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ

Στρατούλης: «Το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας περιλαμβάνει δραχμή»

​Το εναλλακτικό σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας για να ξεφύγει η χώρα από τα μνημόνια ανέπτυξε ο Δ. Στρατούλης στην εκπομπή «Με το βλέμμα στην πόλη», της ΕΡΤ Βόλου.

Ο κ. Στρατούλης, ο οποίος μιλά σήμερα στο Βόλο σε ανοιχτή εκδήλωση της ιστοσελίδας iskra, αρνήθηκε ότι η σημερινή του ομιλία και η επίσκεψη του Π. Λαφαζάνη στη Θεσσαλονίκη έχουν προεκλογικό χαρακτήρα, τονίζοντας ότι είναι πρωτοβουλίες που αφορούν τις θεσμικές τους αρμοδιότητες.

Όπως είπε γίνεται προσπάθεια ώστε να πειστεί η κυβέρνηση και να αλλάξει ρότα, ενώ δεν απάντησε τι θα κάνει ο ίδιος αν τελικά υπογραφεί η νέα συμφωνία.

Όσον αφορά στην εναλλακτική πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, παραδέχθηκε ότι περιλαμβάνει επιστροφή στο εθνικό νόμισμα με συντεταγμένο τρόπο, όπως επίσης αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, φορολόγηση των υψηλών κερδών και του μεγάλου πλούτου, έλεγχο των συστημικών ΜΜΕ, χρηματοδότηση αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τερματισμό της λιτότητας.

Σχολίασε τέλος και το γεγονός ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού φαίνεται να έχει αποδεχθεί την υπογραφή του τρίτου μνημονίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το ωσαννά των βαΐων μετατρέπεται εύκολα σε σταύρωσον αυτόν όταν θα αρχίσουν να φαίνονται οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του νέου μνημονίου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top