Δήλωση Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες με αιχμές για την Ζ. Κωνσταντοπούλου

Καλεί «κάθε θεσμικό παράγοντα» να συμβάλει «επιτέλους να μπει τάξη»

Δήλωση για την διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, που ερμηνεύεται και ως σαφέστατη αιχμή προς την πρόεδρο της Βουλής, για την στάση της σχετικά με την επιλογή νέων μελών του Ε.Σ.Ρ., χωρίς πάντως να την κατανομάζει, έκανε σήμερα το βράδυ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Στη σχετική αναφορά του ο κ. Παππάς καλεί «κάθε θεσμικό παράγοντα» να συμβάλει «επιτέλους να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο με όρους ευρείας πολιτικής συναίνεσης».

Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε συγκεκριμένα:

«Σταθερή μέριμνα της κυβέρνησης είναι η νομική, θεσμική και πολιτική θωράκιση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Το τρέχον τηλεοπτικό καθεστώς δεν είναι το επιθυμητό.

Η αδιαφάνεια, η εν μία νυκτί αδειοδοτήσεις, οι εκκωφαντικές σιωπές των υπευθύνων οι διαρκείς σχεδόν σιωπηρές ανανεώσεις αδειών και θητειών, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστούν

Καλούμε κάθε θεσμικό παράγοντα καθώς και όλα τα πολιτικά κόμματα να συμβάλλουν, ώστε να μπει επιτέλους τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο με όρους ευρείας πολιτικής συναίνεσης.

Αυτό είναι που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Σε καμία περίπτωση δεν το υπηρετεί η διαιώνιση του τρέχοντος καθεστώτος».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top