Κωνσταντοπούλου: δεν είναι συμφωνία, είναι εκβιασμός!

Βολές κατά πάντων στη συνέντευξη Τύπου, από Τσίπρα μέχρι Στουρνάρα

«Δεν συνιστά συμφωνία... είναι εκβιασμός» ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με την συμφωνία με τους δανειστές, απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού συντάκτη του Star A. Aντωνόπουλου κατά τη μαραθώνια συνέντευξη που έδωσε σήμερα για τον απολογισμό των πεπραγμένων της. «Όταν εκλείπει η ελευθερία της βουλήσεως αυτό δεν αποτελεί συμφωνία» συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο μάλιστα χαρακτήρισε «μαύρη σελίδα» την κοινοβουλευτική διαδικασία που ακολουθήθηκε και σε αυτό το μνημόνιο.

Αν και χαρακτήρισε σχέσεις συντροφικότητας και εκτίμησης αυτές που την συνδέουν με τον πρωθυπουργό, συμπλήρωσε ότι η ίδια «δεν μιλά ούτε με διαρροές ούτε με non paper», σ��ετικά με την διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου για «θεσμική δυσαρμονία».

Πέταξε μάλιστα το γάντι σε ΝΔ-Ποτάμι- ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ενδεχόμενο να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον της: «Δεν επεδίωξα ούτε ζήτησα τη στήριξή τους για την εκλογή μου .... Αν θέλουν και τολμούν μπορούν να υποβάλλουν πρόταση μομφής».

Επανήλθε μάλιστα και στο ζήτημα της κόντρας της με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δ. Μάρδα, τις δηλώσεις του οποίου χαρακτήρισε «μη προσήκουσες».

Για το ενδεχόμενο πτώσης της κυβέρνησης λόγω εσωκομματικών αντιδράσεων τόνισε μάλιστα:

«Ακούγονται διάφορα από την κίτρινη δημοσιογραφία.... Την κυβέρνηση δεν την ρίχνει εκείνος που παλεύει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της. Δεν την ρίχνουν οι βουλευτές που τη στηρίζουν με τον πρόγραμμα που εξελέγη. Είναι αδιανόητο να την ρίξουν εκείνοι που παλεύουν με το πρόγραμμα».


Η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε εκτενή αναφορά σε όσα κατά την ίδια πέτυχε το εξάμηνο αυτό. «Σε αυτό το εξάμηνο που ήταν πολύ πυκνό έγιναν πολλά και σε σχέση με όσα ανακοίνωσα στις 6 /2 μπόρεσα χάρη και στη συνδρομή πολλών ανθρώπων να ξεκινήσω την υλοποίηση πολλών από αυτά που είχα πει... Συγκροτήθηκαν επιτροπές που στο παρελθόν δεν είχαν λειτουργήσει ποτέ» ανέφερε σχετικά με την Επιτροπή Αλήθειας, μεταξύ άλλων, για το έργο της στο εξάμηνο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου άσκησε κριτική για μία ακόμη φορά στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα. «Στα αρνητικά του απολογισμού δεν μπορώ να μην αναφέρω την έλλειψη συνεργασίας του Διοικητή Της ΤτΕ κ. Στουρνάρα που δεν έδωσε τα στοιχεία για Λαγκάρντ και Siemens» δήλωσε ενώ πρόσθεσε ότι «αρνήθηκε δυστυχώς να προσέλθει και στην επιτροπή των ΔΕΚΟ επικαλούμενος φόρτο εργασίας». Σχολίασε μάλιστα ότι «δεν αποτελεί αποδεκτή συμπεριφορά γι’αυτό και στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και οι δεουσες διαδικασίες προκειμένου να προσέλθει ως οφείλει και να προσκομίσει τα στοιχεία»!

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ότι με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου η Βουλή θα φιλοξενήσει διεθνές συνέδριο για θέματα χρέους.

Παρά την κριτική για τον τρόπο που λειτουργεί το κανάλι της Βουλής η ΠτΒ υπεραμύνθηκε του έργου που παρουσιάζει. «Δόθηκε λόγος σε πολλούς στο κανάλι της Βουλής και είναι από τους λόγους που ενοχλεί το κανάλι της Βουλής τελευταία» υποστήριξε.

Για την Επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις ανέφερε ότι «μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχει εκδοθεί το πόρισμα και ελπίζουμε να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση και από άλλους φορείς». Ανακοίνωσε ακόμη ότι είχε την ευκαιρία να δεσμεύσει τον Γερμανό ομολόγό της να δεχτεί την επιτροπή για να ενημερώσει την γερμανική Βουλή....

Η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε και στην κριτική που της έγινε για την εκδήλωση στη Βουλή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. «Αυτή η επέτειος δεν είναι για δημόσιες σχέσεις και η Βουλή δεν μπορούσε να μην κάνει αυτήν την εκδήλωση για τη δημοκρατία» υποστήριξε.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η αναφορά της ότι αν και μέχρι τώρα δεν έχει πλήρη εικόνα, κάθε ημέρα ανακαλύπτει και κάτι. «Από τις αλγεινότερες εμπειρίες μου ήταν η αποκάλυψη ότι αποφάσεις για τεράστ��α ποσά διακινούνταν στο όνομα της Προέδρου της Βουλής» ισχυρίστηκε.

Συνεχίζοντας επίσης την διαμάχη με υπαλλήλους της Βουλής άφησε να αιωρούνται υπονοούμενα για συμβάσεις που υπογράφηκαν, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των συμβασιούχων.

Για το τελευταίο ζήτημα δήλωσε: «Η Βουλή μέσα στις πολλές παθογένειες έχει συμβασιούχους ιδιωτικού δικαίου. Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι με αυτό το καθεστώς προσλή��θηκαν και άνθρωποι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Υπάρχει ευθύνη για αυτούς που τους είχαν σε ομηρία... Από την άλλη υπήρχαν και ρουσφετολογικές προσλήψεις χωρίς να πατάνε το πόδι τους και να πληρώνονται... Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε από τη μια πλευρά ούτε από την άλλη».

Στα αξιοσημείωτα ότι στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top