Αβραμόπουλος: Πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή απάντηση στο μεταναστευτικό

Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα είχε χθες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Αντικείμενο της συνομιλίας ήταν η έξαρση του μεταναστευτικού τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Μεσόγειο.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης συζήτησε με τον πρωθυπουργό για την ανάγκη να οριστεί η αρμόδια αρχή που θα επιφορτιστεί με το έργο της άμεσης είσπραξης της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, την πολιτική προστασία κλπ.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια μεταναστευτική κρίση πρωτοφανών διαστάσεων, που πρωτίστως οφείλεται στις συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή. Γι’ αυτό πρέπει όλοι μας να κάνουμε περισσότερα. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, ώστε να αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα. Χρειάζεται να καταβάλουμε μεγαλύτερες προσπάθειες για συνεργασία με τις τρίτες χώρες προέλευσης και διέλευσης, ιδίως για συμφωνίες επιστροφής και επανεισδοχής» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος για το μεταναστευτικό ζήτημα.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ευρωπαϊκή απάντηση για την καλύτερη διαχείριση της μετανάστευσης, που θα αντιμετωπίζει όλα τα μέρη της αλυσίδας» πρόσθεσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top