Τσακαλώτος: Ανοιχτά ακόμη 3-4 ζητήματα μετά την σημερινή συνάντηση με τους θεσμούς

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων -πρώτη ανάρτηση 17.23

Δεν θα γίνει «κούρεμα» στις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, μετά τη συνάντηση που ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα με το "κουαρτέτο" των εκπροσώπων των δανειστών.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι συζητήθηκε το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών κατά τη διάρκεια των ημερινών επαφών με τους τέσσερις εκπροσώπους των θεσμών.

«Οι δανειστές, όπως και εμείς, επιθυμούν η διαδικασία να ολοκληρωθεί σύντομα, δηλαδή έως τα τέλη του έτους. Παράλληλα, συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει κούρεμα στις καταθέσεις» δήλωσε επίσης.

Ποια ζητήματα παραμένουν ανοιχτά στη διαπραγμάτευση

Όσον αφορά την ίδια την συνάντηση, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι παραμένουν ανοιχτά 3-4 σημεία «σε τεχνικό και όχι σε πολιτικό επίπεδο».

Το ένα από τα «ανοιχτά» ζητήματα σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο είναι το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων.
«Ποιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουν τώρα, ποιες τον Οκτώβριο, ποιες θα ακολουθήσουν και τι επίπτωση έχουν οι μεταρρυθμίσεις αυτές στα δημοσιονομικά και την ανάπτυξη» διευκρίνισε.

Σαν παράδειγμα ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε τα μέτρα για τις αγροτικές μεταρρυθμίσεις, για τα οποία συμπλήρωσε ότι «πρέπει να δούμε ποια μπορούν να έρθουν πιο νωρίς και ποια μπορούν να πάνε πιο πίσω».

Ένα δεύτερο σημείο διαφωνιών, όπως εξήγησε, είναι ο τρόπος λειτουργίας του νέου ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, που συμμετείχε επίσης στη συνάντηση με το «κουαρτέτο» δήλωσε ότι δεν τέθηκε σήμερα το θέμα των «κόκκινων» δανείων, το οποίο βρίσκεται ακόμη στα τεχνικά κλιμάκια και συζητείται συνολικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top