Πρόκληση Μιλοσόσκι με χάρτη «Μεγάλης Μακεδονίας» - Παίρνει ληγμένα απαντά το ΥΠΕΞ!

Έντονη διαμαρτυρία από ΝΔ και επίθεση σε κυβέρνηση

Πρόκληση Μιλοσόσκι με χάρτη «Μεγάλης Μακεδονίας» - Παίρνει ληγμένα απαντά το ΥΠΕΞ!

Σε νέα πρόκληση εις βάρος της Ελλάδας προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων και Αντόνιο Μιλοσόσκι.

Ο πρώην Σκοπιανός ΥΠΕΞ μίλησε σε εθνικιστική οργάνωση συμπατριωτών του στον Καναδά με φόντο τη σημαία της Βεργίνας, που απαγορεύεται βάσει της Ενδιαμέσης Συμφωνίας να χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί, αλλά και έναν χάρτη της -αποκαλούμενης από τους Σκοπιανούς- «Μεγάλης Μακεδονίας» που εμφανίζει τα σύνορα των Σκοπίων μέχρι τη Χαλκιδική και τον Όλυμπο!

df1.jpg
Η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών ήρθε μία ημέρα μετά μέσω twitter και ήταν αρκετά αιχμηρή, κατηγορώντας τον Μιλοσόσκι ότι… παίρνει ληγμένα!

«Hμερομηνία λήξης υποπροϊόντων σκοπιανού αλυτρωτισμού έχει παρέλθει. Xρήση & άκριτη κατανάλωσή τους έχει επικίνδυνες παρενέργειες #fYROM» γράφει στον επίσημο λογαριασμό του το ΥΠΕΞ.

Είχε προηγηθεί δήλωση της ΝΔ μέσω του Συντονιστή ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Κώστα Τασούλα σε επιθετικούς τόνους όπου τόνιζε πως η μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από τη θέση της χώρας μας στην Ε.Ε. και η δραματική χειροτέρευση της οικονομίας μας.

Παράλληλα, ο κ. Τασούλας κάνει λόγο για γενικότερη υποβάθμιση του κύρους της χώρας μας στο διεθνές πεδίο τους τελευταίους μήνες και αναφέρεται σε προκλήσεις που δέχεται η Ελλάδα από γειτονικές χώρες.

«Η κλιμακούμενη αυτή προκλητικότητα των γειτόνων μας δεν μπορεί να αποδίδεται αφελώς σε εκκεντρικότητα κάποιων εμπνευστών της ή σε "κατανοητούς" εσωτερικούς λόγους. Έχει λάβει τελευταία τέτοια έκταση που δεν δικαιούμαστε να την αγνοούμε!» σημειώνει ο κ. Τασούλας.​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top