Θύματα σεξιστικής συμπεριφοράς οι γυναίκες βουλευτές υποστηρίζει η Γ.Γ. Ισότητας!

Σε επιστολή της Φ. Κούβελα προς την Ζ. Κωνσταντοπούλου

Θύματα σεξιστικής συμπεριφοράς οι γυναίκες βουλευτές υποστηρίζει η Γ.Γ.  Ισότητας!
Έξαρση φαινομένων σεξιστικής συμπεριφοράς - κυρίως γλωσσικής - εις βάρος των γυναικών βουλευτών εντός της Βουλής Κοινοβουλίου διαπιστώνει η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα!

Η ΓΓ Ισότητας σε επιστολή της προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται να εμφανίζονται στον κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό που είναι το ελληνικό Κοινοβούλιο, ζητήματα ανισότητας, τα οποία υποβαθμίζουν τις γυναίκες.

Για τον ίδιο λόγο ζήτησε να υπάρξει διαρκής προσπάθεια και εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών και την εφαρμογή μέτρων και παρεμβάσεων όπως:

-Τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής ώστε να συμπεριλαμβάνει την ισότητα των φύλων ως υποχρέωση που πρέπει να εφαρμόζει η Βουλή.

-Ο σεξισμός και ο γλωσσικός σεξισμός να αποτελούν ανάρμοστη συμπεριφορά, να αναφέρονται ευκρινώς ως τέτοια και να υπάρχουν κυρώσεις.

-Οι εγκύκλιοι, οι δημοσιεύσεις και οι ανακοινώσεις της Βουλής να αφορούν και τα δύο φύλα και ο λόγος που αρθρώνεται να είναι ο αντίστοιχος.

-Να γίνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ισότητα στο προσωπικό της Βουλής και στους βουλευτές/βουλεύτριες.

-Να αξιοποιηθεί το κανάλι της Βουλής ώστε με πολλαπλούς τρόπους να ενημερώνει-ευαισθητοποιεί την ελληνική κοινή γνώμη στα θέματα ισότητας και άρσης των έμφυλων διακρίσεων.

-Να δημιουργηθεί ειδική ζώνη με θεματικές εκπομπές και με τη συμμετοχή των γυναικών

- Να συσταθεί Τμήμα ή Επιτροπής παρακολούθησης της εφαρμογής της ισότητας των φύλων, μέσα στη Βουλή.

-Να υπάρξουν δράσεις καταπολέμησης της βίας και για τη συμμετοχή γυναικών στη δημόσια ζωή.

Με την επιστολή της η κ. Κούβελα γνωστοποίησε στην κ. Κωνσταντοπούλου και για τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας εν όψει της επερχόμενης 10η Συνάντησης Γυναικών Προέδρων Κοινοβουλίων στη Νέα Υόρκη στις 29-30 Αυγούστου 2015.

Ενημέρωσε, συγκεκριμένα, για τις δράσεις «Δημοκρατία. Καινοτομίες στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για μεγαλύτερη συμμετοχή των φύλων χωρίς αποκλεισμούς και όργανα» και «Ειρήνη. Καινοτομίες στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και επιζήμιες πρακτικές κυρίως σε εμπόλεμες καταστάσεις».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top