Απελευθέρωση απολύσεων και αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο θέλουν οι δανειστές

Και τα εργασιακά στο επίκεντρο των συζητήσεων

Με τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίσθηκαν σήμερα οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς για τα εργασιακά, μετά την συζήτηση χθες με τους επικεφαλής του «κουαρτέτου» για το ίδιο ζήτημα, με στόχο μέχρι το τέλος του έτους να έχει υπάρξει νέα νομοθεσία.

Εκτός από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τις κλαδικές συμβάσεις, τα θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι ο συνδικαλιστικός νόμος (ο οποίος τελευταία φορά άλλαξε το 1982!), ο κατώτατος μισθός και το όριο απολύσεων.

Οι δανειστές θέλουν αλλαγή και του τρόπου λήψης απόφασης για απεργία, αλλά και αύξηση του χρόνου προειδοποίησης πριν από την πραγματοποίησή της.

Στον κατώτατο μισθό, οι δανειστές δεν θέλουν την επαναφορά του στα προηγούμενα επίπεδα που είχε υποσχεθεί επανειλημμένα προεκλογικά η κυβέρνηση και θέλουν να παραμείνει στα 586 ευρώ.

Θέλουν επίσης να μην εξομοιωθεί ο κατώτατος μισθός για τους νέους κάτω των 25 ετών με αυτούς των υπολοίπων εργαζομένων και να παραμείνει στα 510 ευρώ.

Στο τραπέζι παραμένει σύμφωνα με «διαρροές» και το θέμα των ομαδικών απολύσεων. Πρόκειται για ένα θέμα που είχε κλείσει επί της προηγούμενης κυβέρνησης, τώρα όμως έρχεται ξανά στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης.

Η ελληνική πλευρά προτείνει ��α εφαρμοστούν οι βέλτιστες πρακτικές με βάση και τις εκθέσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top