Ιδιωτικοποιήσεις και «κόκκινα» δάνεια στη συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με το κουαρτέτο

Διαφωνίες για το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων- πρώτη ανάρτηση 17.30

Ολοκληρώθηκε ο «πρώτος γύρο��» της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών στο κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας που είναι η έδρα τους.

Το «καυτό» θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και τα «κόκκινα» δάνεια βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης. Η έκβαση των επαφών σήμερα και αύριο θα είναι η πρώτη ουσιαστική ένδειξη για το εάν επαρκούν τα μ��τρα για το τρίτο μνημόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση διατυπώθηκαν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών, σχετικά με την δημιουργία του Ταμείου των ιδιωτικοποιήσεων που αποσκοπεί στη συγκέντρωση 50 δισ. ευρώ, όπως προβλέπει η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής. Οι διαφορετικές απόψεις αφορούν τη νομική υπόσταση του Ταμείου και κυρίως το πώς θα γίνει η μετάβαση από το παλιό στο νέο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο κ. Τσακαλώτος μετά τη συνάντηση παραδέχθηκε ότι υπήρξαν ορισμένες διαφωνίες για τα στοιχεία του νέου Ταμείου και πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές θα επανέλθουν στο ζήτημα. Ο ίδιος υποστήριξε πάντως ότι ��εν πρόκειται για ουσιαστικό πρόβλημα .

Όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα, ανέφερε ότι ίσως είναι λίγο καλύτερη η κατάσταση απ’ ό,τι υπολογιζόταν, ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για νέο δάνειο- γέφυρα.


Η σημερινή και η αυριανή συνάντηση με τους Βελκουλέσκου, Κοστέλο, Ρούφερ και Τζαμαρόλι- θεωρούνται κρίσιμες καθώς θα κρίνουν αν υπάρχουν πολλές πιθανότητες ή όχι για επίτευξη συνολικής συμφωνίας πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top