Λαφαζάνης: «Να μην υπογράψει κανείς το μνημόνιο»

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Λαφαζάνης: «Να μην υπογράψει κανείς το μνημόνιο»

​Κάλεσμα σε όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει μέσα από τη συνέντευξή του στο real.gr ο Π. Λαφαζάνης.

«Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αγωνισθούν μέχρι την ύστατη στιγμή για να μην υπογράψει η κυβέρνηση ένα νέο τρίτο μνημόνιο, ενώ αν υπογραφεί θα πρέπει όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας να σταθμίσουν τη στάση τους, εκτιμώντας τις ευθύνες τους και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό», δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κύριος εκφραστής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κόμμάτος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει το νέο μνημόνιο.

Αφήνει μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην δώσει ούτε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στην περίπτωση που το εφαρμόσει, ενώ δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές κατά του Α. Τσίπρα για την ερώτηση που έθεσε αν η αριστερά θα πρέπει να εγκαταλείψει τη διακυβέρνηση επειδή δεν έφερε μια καλύτερη συμφωνία.

«Το δίλημμα μνημονιακή συμφωνία ή υποχρεωτική εγκατάλειψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλαστό δίλημμα, το οποίο θέτουν εκβιαστικά οι νεοαποικιοκράτες πιστωτές μας», τονίζει με νόημα ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας.

Ο Π. Λαφαζάνης απευθύνεται και στο ΚΚΕ υποστηρίζοντας ότι «προσωπικά δεν θα πάψω να τονίζω ότι το ΚΚΕ έχει στρατηγική ευθύνη να συμβάλλει για ένα μέτωπο σε αυτή την κατεύθυνση, αντί να θεωρεί ότι μεγαλύτερος αντίπαλος, αν όχι και “εχθρός”, είναι οι αριστερές δυνάμεις με τις πλέον συγκλίνουσες απόψεις».

Τέλος ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης υποστηρίζει πως θα πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική προσέγγισης της Ρωσίας που ο ίδιος ακολούθησε με τη συμφωνία για την κατασκευή του ελληνικού αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top