Ξεσηκώθηκαν κατά της Ζωής συμβασιούχοι υπάλληλοι της Βουλής

Διαμαρτυρία με μωρά στην αγκαλιά για την «εργασιακή ομηρία τους»

Ξεσηκώθηκαν κατά της Ζωής  συμβασιούχοι υπάλληλοι της Βουλής
Ξεσηκώθηκαν κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου περίπου 30 συμβασιούχοι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι πραγματοποιούν διαμαρτυρία έξω από την αίθουσα στην οποία συνεδριάζει η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής. Ανάμεσά τους βρίσκονται μάλιστα και μητέρες που κρατούν μωρά στην αγκαλιά.

Οι υπάλληλοι καταγγέλλουν «εργασιακή ομηρεία τους» καθώς δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να εργάζονται απλήρωτοι και να βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Συνολικά το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν 61 άτομα, για 40 εκ των οποίων η σύμβαση έχει ήδη λήξει και οι οποίοι εργάζονται στη Βουλή 5-12 χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως ισχυρίζονται.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα στη Βουλή όχι μόνο διένειμαν ενημερωτικό φυλλάδιο για το πρόβλημά τους αλλά έκαναν και έρανο με χαρτόκουτο για τους συναδέλφους τους που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα!

Η διαμαρτυρία τους προκάλεσε πάντως την δυσαρέσκεια της Ζ. Κωνσταντοπούλου, καθώς όταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής την ενημέρωσε ότι θέλουν να την συναντήσουν απάντησε: «Φυσικά και θα τα πούμε αλλά όχι εδώ και όχι έτσι».

(Φωτογραφία από το parapolitika.gr).
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top