Στρατούλης: αν είναι στο ευρώ να πεθάνουμε στην πείνα να δούμε και το εθνικό νόμισμα

«Μνημόνια με λιτότητα και φτώχεια δεν πρόκειται να ψηφίσω»

«Υπάρχουν εναλλακτικές και είναι πολλές. Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης. Αν είνα�� μέσα στο ευρώ να πεθάνουμε στην πείνα να δούμε και το ενδεχόμενο εθνικού νομίσματος, με πολιτικές ανάπτυξης» δήλωσε σήμερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Στρατούλης.

Όπως πρόσθεσε, «η Ελλάδα μπορεί να διαμορφώσει μια πρόταση με βάση τα δικά της συμφέροντα και όχι του κ. Σόιμπλε. Να αναζητήσουμε δρόμους και εκτός ευρωζώνης, αρκεί να συνδυαστούν με άλλο πρόγραμμα με αναπτυξιακά μέτρα, με την φορολόγηση του πλούτου και σε συνεργασία με άλλες χώρες».

Κατά τον κ. Στρατούλη «ευρωπαϊκή προοπτική μπορεί να σημαίνει εκτός ευρωζώνης αλλά εντός ΕΕ.». Όπως πρόσθεσε, «αν για την Ελλάδα λειτουργεί όλο αυτό αποκρουστικά για τον λαό, τότε μπορεί και εκτός ευρωζώνης. Δεν ξέρω πόσο ευρωπαϊκή είναι μια λύση που λέει η Ελλάδα να προχωρήσει με ανεργία και φτώχεια. Οι λύσεις δεν θέλουν ταμπέλες. Δεν είναι το ζήτημα αν είναι ευρωπαϊκή ή μη ευρωπαϊκή μια συμφωνία αλλά αν συμφέρει ή όχι τη χώρα».

«Μνημόνια με λιτότητα και φτώχεια δεν πρόκειται να ψηφίσω» δεσμεύθηκε επίσης o Δημήτρης Στρατούλης, ενώ σε ερώτηση εάν θα επέλθει οριστική ρήξη στο κόμμα, απάντησε ότι «η Αριστερή Πλατφόρμα είναι σάρκα εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ, πάρα πολλές δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μια αντιμνημονιακή κατεύθυνση». Όπως συμπλήρωσε, «έγινε η Κεντρική Επιτροπή και έως το Συνέδριο θα μπορούν οι βουλευτές να εκφράζονται σύμφωνα με τη συνείδησή τους. Σκηνικό ενότητας επιδιώκω να υπάρχει, δεν δημιουργεί σκηνικό ρήξης το να εκφράζεις τις απόψεις σου».

Για την απομάκρυνσή του στον τελευταίο ανασχηματι��μό ο κ. Στρατούλης είπε ότι «κάναμε ένα πολύ σοβαρό αντιμνημονιακό έργο μέσα στο Υπουργείο. Από τη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη να ψηφίσω «όχι» στη συμφωνία των Βρυξελλών, το θέμα του ανασχηματισμού είναι θέμα του πρωθυπουργού».

Επέμεινε επίσης ότι «η Συμφωνία των Βρυξελλών θα πρέπει να μείνει μια παρένθεση μικρή στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε (η κυβέρνηση) να μη�� αναλάβει δεσμεύσεις και να επανέλθει ο αντιμνημονιακός χαρακτήρας του ΣΥΡΙΖΑ, να μην ακυρωθεί το πρόγραμμά του».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top