Μοσκοβισί: «Συμφωνία αν όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους»

Στενεύουν τα χρονικά όρια για την υπογραφή της

​«Αν όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, της 12ης Ιουλίου, τότε είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Έθνος, ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Π. Μοσκοβισί.

Όπως υποστηρίζει «το κείμενο του ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής και ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές στις 9 Ιουλίου είναι η κατευθυντήρια πυξίδα μας».

Τόνισε μάλιστα ότι είναι κοινό το εγχείρημα και η πρόκληση και εκτίμησε ότι όταν γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης και η χώρα θα στηριχθεί στις δυνάμεις της.

Ο κ. Μοσκοβισί στη συνέντευξή του κάνει ειδική μνεία και στον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι ασχολείται ο ίδιος προσωπικά με το ζήτημα της Ελλάδας και επισημαίνει ότι πρέπει σύντομα να ψηφιστούν όλα τα μέτρα που περιγράφονται στο κείμενο της Συνόδου της 12ης Ιουλίου, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία και να εκταμιευτεί η πρώτη δόση του δανείου από τον ESM.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top