Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης από ειδικούς επιστήμονες ζητεί ο Α. Μητρόπουλος

«Μπορεί να χάσει και τους 120 βουλευτές η κυβέρνηση»

​Λάβρος εναντίον των απαιτήσεων που εγείρουν οι δανειστές ήταν σήμερα το πρωί ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Α. Μητρόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Όπως είπε ο κ. Μητρόπουλος, οι δανειστές οδηγούν την κυβέρνηση σε ένα πρόγραμμα «αριστερού θατσερισμού», αναφερόμενος στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο και ειδικά στο ασφαλιστικό.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα ακραίο πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ θέτει κόκκινες γραμμές στο ασφαλιστικό.

«Το κακό έγινε όταν μπήκε η υπογραφή της ελληνικής πλευράς ��τις 20 Φεβρουαρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος, ζητώντας ταυτόχρονα τη συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με ειδικούς επιστήμονες.

Ο κ. Μητρόπουλος επανέλαβε ότι δεν μιλάει για νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά για τον εμπλουτισμό της ομάδας διαπραγμάτευσης με έμπειρα στελέχη και κυρίως τεχνικούς διαπραγματευτές.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία – γέφυρα, ώστε «να μπορέσουμε να ανασάνουμε, αλλιώς πάμε σε νέα μεγάλη ήττα».

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε επίσης με νόημα ότι οι δανειστές «έχουν ξεσαλώσει και ζητούν απίθανα πράγματα», ενώ εξέφρασε σοβαρές ��μφιβολίες για το αν θα περάσουν τα νέα σκληρά μέτρα από τη Βουλή, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ πιθανόν η κυβέρνηση να πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 120 βουλευτών και να χάσει ακόμα περισσότερους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top