Βούτσης VS Πανούση για τα περί εσχάτης προδοσία�� Βαρουφάκη

«Εκτός τόπου και χρόνου οι υπαινιγμοί του»

​Αυστηρή κριτική στον Γιάννη Πανούση άσκησε ο Νίκος Βούτσης, με δηλώσεις του στο «Κόκκινο».

Ο υπουργός Εσωτερικών, απάντησε στην συνέντευξη που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο «Βήμα», λέγοντας πως ο Γιάνης Βαρουφάκης διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας:

Ο Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε τα παραπάνω «εκτός τόπου και χρόνου», και τόνισε πως ο ίδιος ο κύριος Πανούσης γνώριζε καλά ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται πλάνα για την αντιμετώπιση συνεπειών πρωτόγνωρων καταστάσεων (π.χ capital control).

Μάλιστα αναρωτήθηκε:

«Έχει κανένα νόημα, τώρα…) να τα βαφτίζουμε όλα αυτά, να τα περιχαρακώνουμε ή να τα πασπαλίζουμε από πάνω με εκδοχές ή υπαινιγμούς περί εσχάτης προδοσίας;... Αυτά είναι απίστευτα πράγματα, όταν μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός πήρε στη Βουλή – και πολύ καλά έκανε – όλη την ευθύνη, όχι μόνο για το ότι υφίστανται εκθέσεις επί των συνεπειών, αλλά και για το ότι υπάρχουν – κατ’ ελάχιστο- προετοιμασίες, για να αντιμετωπισθούν οι ασφυκτικές πιέσεις...Δεν έχει κανένα νόημα. Μόνο διχασμό μπορούν να προκαλέσουν όλα αυτά».

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως «είναι υποχρέωση των κυβερνητικών στελεχών να κάνουν τέτοιου τύπου προετοιμασίες», αλλά και «να μην τις εξηγούν δημοσίως. Αν έχω να προσάψω κάτι στον Γιάνη Βαρουφάκη, είναι ακριβώς ότι δεν χρειάζονταν όλες αυτές οι εξηγήσεις».

Αναφερόμενος στην περίοδο που ζού��ε, είπε:

«Αλίμονο αν διχοτομούμε και διαιρούμε. Χρειάζεται να πολλαπλασιάσουμε δυνάμεις, ιδίως όταν βλέπουμε απέναντί μας ένα κατεστημένο με τεράστια συμφέροντά να ορθώνεται και στην Ευρωπαϊκή Έν��ση, όπως και στις εγχώριες διαστάσεις του. Εκεί θα κριθούμε όλοι… Ειδάλλως θα βοηθήσουμε το σχέδιο του Σόιμπλε για την Αριστερά στην Ελλάδα».
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top