Γλέζος: «Μια διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν νίκη των αντιδραστικών δυνάμεων»

«Ευελπιστώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αναλογιστεί τα λάθη του και θα τα διορθώσει στην πράξη»

Γλέζος: «Μια διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν νίκη των αντιδραστικών δυνάμεων»

Ότι δεν δόθηκε λευκή επιταγή στην διαπραγματευτική ομάδα, καθώς και ότι μια ενδεχόμενη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν νίκη των αντιδραστικών δυνάμεων στην Ελλάδα, υποστήριξε σε συνέντευξη του ο Μανώλης Γλέζος:

«Δεν δώσαμε λευκή επιταγή στη διαπραγματευτική ομάδα και πριν από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση απαιτείται όχι η γνώμη της κυβέρνησης του Μαξίμου, αλλά η γνώμη των μελών του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση που πιστεύει πως το τρίτο Μνημόνιο είναι μονόδρομος, σχολίασε πως:

«Στην πραγματικότητα θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλες λύσεις. Μία από αυτές έχω προτείνει ο ίδιος από πάρα πολύ καιρό -και είναι αυτή: ούτε ρήξη ούτε υποταγή. Δηλαδή πάγωμα όλων των προβλημάτων που σχετίζονται με τα δάνεια. Ούτε δανειζόμαστε ούτε ξοφλάμε δάνεια και ούτε λειτουργούν τα τοκοχρεολύσια για ένα χρονικό διάστημα. Ποτέ δεν υπάρχουν μονόδρομοι» σημείωσε, απορώντας που η κυβέρνηση δεν άρπαξε την ευκαιρία για να αξιοποιήσει την εν λόγω πρόταση.

Στην συνέχεια, ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε:

«Ευελπιστώ και πιστεύω ακόμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αναλογιστεί τα λάθη του και θα τα διορθώσει στην πράξη δίνοντας στον λαό την εξουσία και σε όλο τον κόσμο δουλειά».

Όσο για τους εταίρους; Eκτίμησε πως δεν θέλουν να μας διώξουν από την Ευρωζώνη:

«Δεν τους συμφέρει ένα Grexit από την Ευρωζώνη, γι' αυτό και δεν το κάνουν».

Για να καταλήξει λέγοντας πως «δεν μπορούμε να κρυφτούμε πια. Το 3ο Μνημόνιο είναι Μνημόνιο. Δεν περίμενα ποτέ κυβέρνηση της Αριστεράς να αποδεχθεί τέτοια πρόταση».

Τέλος, αναφερόμενος στο «παρών» που έδωσε σε συγκέντρωση της ιστοσελίδας Iskra -που εκφράζει τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας-,είπε ότι θα πηγαίνει όπου τον καλούν, «γιατί η διαφορετικότητα των απόψεων είναι η πηγή της δικής μας Αρ��στεράς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top