Κι άλλα στοιχεία για τον ανυπότακτο Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορωνάκη

Με... τρολάρισμα μοιάζει το σύνθημά του « εντιμότητα- ειλικρίνεια -δουλειά»

Κι άλλα στοιχεία για τον ανυπότακτο Γραμματέα  της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορωνάκη
Μπορεί το σύνθημά του Τάσου Κορωνάκη όταν ανέλαβε Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να ήταν «εντιμότητα-ειλικρίνεια- δουλειά» , αλλά αυτό μάλλον με... «τρολάρισμα» μοιάζει σήμερα.

Σύμφωνα με το συμπέρασμα τουλάχιστον από δύο δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, ο κ. Κορωνάκης δεν φαίνεται να επιθυμεί την στράτευση, αλλά δεν έχει την «πολιτική εντιμότητα» ως κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος να το πει ευθέως ή να υποστεί τις νόμιμες συνέπειες των «αρνητών στράτευσης», δεν φαίνεται να ήταν ειλικρινής στην ακρίβεια των στοιχείων της διεύθυνσης κατοικίας του που δήλωσε στην στρατολογία, ενώ και όσον αφορά την «δουλειά», πέραν της κομματικής δεν μπορεί να πει και πολλά, ως φοιτητής για πάνω από… 20 χρόνια!

Η υπόθεση είχε γίνει ήδη ευρέως γνωστή από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Λ. Αυγενάκη στη Βουλή, την οποία συνυπέγραψαν και άλλοι βουλευτές του ίδιου κόμματος.

Το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με τίτλο «ο λουφαδόρος κύριος Κορωνάκης» παραθέτει και συγκεκριμένα έγγραφα του Στρατολογικού Γραφείου Αττικής, με βάση τα οποία ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει ζητήσει και να έχει λάβει δύο φορές εξάμηνη αναβολή κατάταξης, με την τελευταία να λήγει το Νοέμβριο του 2005, δηλαδή πριν από μία δεκαετία. Έκτοτε, όπως αναφέρει η εφημερίδα, έχει κηρυχθεί «ανυπότακτος εσωτερικού σε καιρό ειρήνης».

Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στην φιλία που συνδέει τον κ. Κορωνάκη με τον κ. Τσίπρα, με τον οποίο ήρθε σε επαφή μέσω της συμφοιτήτριάς του στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και συντρόφου του πρωθυπουργού Μπέτυς Μπαζιάνα, την οποία γνώρισε στην Πάτρα πριν μία 15ετια. Στη συνέχεια ήταν υπεύθυνος της κομματικής νεολαίας στην Πάτρα, όταν ο κ. Τσίπρας ήταν Γραμματέας της Νεολαίας.

Το δημοσίευμα αναρωτιέται ακόμα αν πρόκειται για σύμπτωση ή για ευνοϊκή μεταχείριση το γεγονός ότι στο νέο σχέδιο μετάθεσης οπλιτών εντοπίζονται ευνοϊκές διατάξεις για τους ανυπότακτους, καθώς προβλέπεται ότι θα τεθούν στο αρχείο όλες οι διώξεις εις βάρος τους και θα παραγραφούν τα πρόστιμα των 6.000 ευρώ. Ακόμη προβλέπεται ότι οι ανυπότακτοι μπορούν να εξαγοράσουν τη θητεία τους με πραγματική θητεία 20 ημερών αντί για 45.

Αλλά και σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» δημοσιεύονται έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι ο κ. Κορωνάκης, στρατολογικής κλάσης 1996, έχει κηρυχθεί ανυπότακτος εσωτερικού από το 2006, ενώ με έγγραφό του προς την ΕΛ.ΑΣ. το Στρατολογικό Γραφείο Ανατολικής Αττικής ζητούσε από τότε από την ΕΛ. ΑΣ. να τον εντοπίσει!

Το ερώτημα βέβαια που θέτει και η εφημερίδα είναι πως ο Γενικός Γραμματέας με την πλούσια μακριά κόμη ήταν προχθές στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να τιθασεύσει τις κομματικές «φυλές» και όχι σε κάποιο στρατόπεδο νεοσυλλέκτων να εκπαιδεύεται στα όπλα…


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top