Βαρουφάκης: «Η Ισπανία μπορεί ακόμα να γίνει… Ελλάδα!»

«Το να τιμωρείς ένα υπερήφανο έθνος για να φοβίσεις ένα άλλο, δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι η Ευρώπη»

Βαρουφάκης: «Η Ισπανία μπορεί ακόμα να γίνει… Ελλάδα!»

​«Ο κίνδυνος να γίνει η Ισπανία… Ελλάδα είναι υπαρκτός», προειδοποιεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

Αν και ολόκληρη η συνέντευξη θα δοθεί στη δημοσιότητα την Κυριακή, ένα της απόσπασμα δημοσιεύτηκε σήμερα. Ο κύριος Βαρουφάκης αναφέρει: «Νομίζω ότι ο ισπανικός λαός πρέπει να δει την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ισπανία και να κρίνει τι χρειάζεται η κοινωνία του, ανεξαρτήτως των όσων συνέβησαν στην Ελλάδα, στη Γαλλία ή αλλού. Ο κίνδυνος να γίνει (η Ισπανία) Ελλάδα υπάρχει πάντα και θα γίνει πραγματικότητα εάν συνεχίσετε να κάνετε τα ίδια λάθη, τα οποία επιβλήθηκαν στην Ελλάδα».

Επίσης, επισημαίνει πως «το να τιμωρείς ένα υπερήφανο έθνος για να φοβίσεις ένα άλλο, δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι η Ευρώπη. Δεν είναι η Ευρώπη για την οποία αγωνίστηκαν ο Γκονζάλες, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, ο Ζισκάρ ντ' Εστέν ή ο Χέλμουτ Σμιτ».

Τονίζοντας ότι πρέπει να ανακτήσουμε το ευρωπαϊκό όραμα, ο πρώην ΥΠΟΙΚ τονίζει πως «η αντίληψη ότι ο φόβος και η απέχθεια θα δημιουργήσουν τη νέα Ευρώπη είναι μία ιδέα που θα μας οδηγήσει ολοταχώς σε μία νέα δεκαετία του ‘30 και πιστεύω ότι ο λαός της Ισπανίας και της Ελλάδας ξέρουν ακριβώς τις επιπτώσεις που είχε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top