ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΥΤΟ ήταν το Plan B του Βαρουφάκη- ΕΤΣΙ θα γινόταν σταδιακά η εφαρμογή του

Το «πολεμικό συμβούλιο» και οι μυστικοί κωδικοί επικοινωνίας-πρώτη ανάρτηση 01/08/2015 20:44

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΥΤΟ ήταν το Plan B του Βαρουφάκη- ΕΤΣΙ θα γινόταν σταδιακά η εφαρμογή του

​Με το ντοκουμέντο της συνομιλίας του Γιάνη Βαρουφάκη με τα στελέχη των hedge funds αποκαλύφθηκαν πολλές λεπτομέρειες της εκπόνησης του... τρομακτικού σχεδίου εξόδου της χώρας από το ευρώ. Σήμερα, η εφημερίδα Αγορά φέρνει στο φως της δημοσιότητας όλα τα στάδια εφαρμογής του- περίφημου πλέον- Plan B.

Πληρωμές μισθών- συντάξεων με ηλεκτρονικό νόμισμα

H πληρωμή μισθών και συντάξεων, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα γίνονταν κατά 30% σε Ευρώ και κατά 70% στο παράλληλο νόμισμα, χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Δηλαδή, οι πολίτες θα μπορούσαν να κάνουν ανάληψη μετρητών σε ευρώ, για το 30% της σύνταξης ή του μισθού τους και πληρωμές υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, τις τράπεζες ή τρίτους, μέσω του παράλληλου νομίσματος.

Εθνικοποίηση τραπεζών

Το σχέδιο προέβλεπε άμεση κρατικοποίηση των τραπεζών και διαχείριση των αποθεματικών τους, όπως και κούρεμα καταθέσεων, με αντικατάστασή τους από IOU, αλλά και διαχείριση των αποθεματικών της Τράπεζας της Ελλάδος και του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.

Όλα αυτά περιλαμβάνονταν στο σχέδιο των πρώτων κρίσιμων ωρών, καθώς θα ακολουθούσε και δεύτερο επίπεδο οργάνωσης για τις επόμενες ημέρες που προέβλεπε κεντρική διαχείριση των αποθεματικών ενέργειας της χώρας, μέσω της πλήρους κρατικοποίησης της ΔΕΗ, πλήρη έλεγχο του εμπορίου και συνένωση των δημόσιων νοσοκομείων.

Το «πολεμικό συμβούλιο» και οι μυστικοί κωδικοί επικοινωνίας

H ομάδα του Γιάννη Βαρουφάκη, που ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει ως «πολεμικό συμβούλιο» λειτουργούσε κάτω από άκρα μυστικότητα. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Καμπουράκη της εφημερίδας Αγορά, οι συναντήσεις των μελών αυτών ήταν σπάνιες και γίνονταν σε ιδιωτικό χώρο.

Οι συνομιλίες γίνονταν με emails, τα οποία είχαν ειδικές δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην διαρρεύσει τίποτα. Επιπρόσθετα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πολλές λέξεις ήταν κωδικοποιημένες. Ενδεικτικό είναι τα περίφημα IOU αναφέρονταν ως FT.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top